Hnědý povlak na kvasu



host - 249.206 (?)
27.10.2011 22:10

Ono to nemá konzistenci pěny ale spíš takové mazlavé hmoty...

No snad máte pravdu. Už jsem zkažený kvas zažil. Koláč před pálením od jisté doby pečlivě odstraňuji. Tento je ale takový... jiný. Sud byl přiklopený víkem, smozřejměže ne vzduchotěsně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 223.66 (?), 20.10.2011 10:20, zobrazeno: 10452x

Mám měsíc odleželý švestkový kvas a povrch se potáhl hnědým povlakem. Nevím jestli je to v pořádku, protože kvas nezakládám každý rok. Může někdo poradit?

   
host - 224.23 (?), 22.10.2011 0:41
Povrch se zatáhne tu neprchá alkohol a kvas se zastaří až rok nehýbat v mezičase dát vypálit
      
host - 249.206 (?), 27.10.2011 21:39

Přiznám se, že tohle jsem moc nepobral... takže ještě nějaký názor? Přikládám aktuální foto, ve skutečnosti je povlak tmavší a víc dohněda, fotka zkresluje.


         
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.57 (?), 27.10.2011 21:52

Domnivám se, že pěna a šťáva z kvasu vám vystoupala s kvasinkami na povrch a ztmavla oxydací. Pro kvalitu kvasu by neměla mít vliv, pokud vrchní část koláče před pálením odstraňujete. Pro dlouhodobější uchování kvasu se oplatí sud uzavřít popř alespoň zakrýt igelitem nebo fólií. Jinak se mi zdá že kvas vypadá dobře, zdravě.

            
host - 249.206 (?), 27.10.2011 22:10

Ono to nemá konzistenci pěny ale spíš takové mazlavé hmoty...

No snad máte pravdu. Už jsem zkažený kvas zažil. Koláč před pálením od jisté doby pečlivě odstraňuji. Tento je ale takový... jiný. Sud byl přiklopený víkem, smozřejměže ne vzduchotěsně.

               
host - 220.205 (?), 27.10.2011 23:41

I já si myslím, že je vše v lati. Zakryjte kvas PE folií a vydržte do ledna. Zdraví Petr Šlosar

                  
host - 176.36 (?), 28.10.2011 10:33

Zkoušel jste kvas ohodnotit i senzoricky? Jak "chutná" pod "dekou", resp. jakou má teď cukernatost? Ono jen ohodnocení tzv. "vokometricky" nebývá vždy směrodatné; je-li vše v pořádku i po této stránce, můžete jej nechat "odležet". Přeji hezký den.

                     
host - 223.66 (?), 4.11.2011 10:51

ještě se mi zdá být trochu sladký, však to ještě není ani 2 měsíce. Jestli je tam nějaká cizí příchuť si netroufám říct, moc zkušený nejsem.

Proč nechávat kvas tak dlouho? Normálně pálím začátkem prosince, švestky jsou nasypané do sudu začátkem září.

   
host - 249.206 (?), 11.12.2011 12:37

Hlásím, že je vypáleno, slivovice skvělá, takže poplach byl zbytečný

I tak děkuji za názory

      
host - 65.199 (?), 11.12.2011 14:32

Vyvjetrat, poté nalahvovat a užít si zimu s dobrou slivovičkou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika