Dřevěný soudek na slivovici - dozrání
|
|
|
|
|
|
|
|
Michal ze Sudic - (17) - 11.208 (?), 3.12.2014 15:53, zobrazeno: 51842x
Dobrý den,
chtěl by poradit zda investovat do koupi dřevěného soudku na slivovici. Moje představa je, že by vypálenou - nezředěnou slivovici nechal dozrát v dřevěném soudku. Pozná i běžný laik, že slivovice dozrávala v dřevěném sudě? Popřípadě by byl rád za rady, jaký soudek koupit - z jakého dřeva, jak dlouho slivovici v něm nechat, zda dávat do sudu již naředěnou slivovici...
Budu rád za jakoukoliv informaci.
Děkuji
Michal
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.224 (?), 3.12.2014 16:26
Pokud je dobrá, je jí škoda. ješťe tak na kalvados nebo vínovici. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michal ze Sudic - (17) - 11.208 (?), 3.12.2014 17:08
Tondo, děkuji za odpověď. Na dochucení a obarvení jí mám nechat jak dlouho v soudku? A dát ji tam nezředěnou, nebo naředěnou? Děkuji Michal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 3.12.2014 17:52
Slivovice do soudku (jakéhokoliv) prostě nepatří. Zcela to změní její chuť a naopak jiné získá. Tento destilát patří k národnímu stříbru a neměli bychom měnit jeho charakteristickou chuť, kterou pochopitelně v kontaktu s jakýmkoliv dřevem (i naloženými peckami) prostě ztrácí. A samozřejmě se to také týká výrobku jedné nejmenované firmy, která si bláhově myslí, že udělá díru dosvěta se svojí "zlatou slivovicí". Ctěme charakteristickou chuť tohoto destilátu a važme si ji. Pravdu má přispěvatel, bohužel nenapsal své celé jméno, jen iniciály j.c., že k těmto variacím se nejlépe hodí vínovice a jablkovice (calvadosy). Dodám jen, že žádné jiné. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.224 (?), 3.12.2014 18:01
Pane Šlosar, již jsme se v diskuzích spolu několikrát potkali a většinou jsme byli zajedno. Jirka Čech, Brno :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.68 (?), 3.12.2014 19:10
Pane inženýre. Téměř každý rok zakládám kvas z vlastních plodů švestek a pak si nechávám vypáit slivovici. Sám jsem před lety použil vlastní slivovici, kterou jsem nechal zrát s peckami. Mám celou řadů různých ročníků, ale když se zastavili kamarádi, a to nejsou žádní amatéři, tak si vždy vyžádali tu moji zlatou. Já dodávám, že vše, co je děláno s odpovídající péčí smysl určitě má. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 4.12.2014 22:08
Vážený pane Stanislave, leccos jsem už o Vás na Moravě slyšel, jste uznávaná kapacita a rád bych se s Vámi na nějaké degustaci destilátů, řekněme 10.1. 2015 v Mikulčicích setkal, a kdybyste byl ochoten si se mnou sednout do společné komise, byla by to pro mě čest, věřte mi to. Prostě spolu v tomto punktu nesouhlasíme a to je vše. O slivovici jsem se rozpovídal na svých web stránkách a už se k tomu nebudu vracet. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|