Dobrý den,
byl by zde někdo, kdo by mi poradil s mým problémem. Vyrobil jsem si vlastní kolonu z nerezové nádoby obsah cca 50litrů a měděných trubek průměr 12mm, chladič vyroben ze zavařovacího hrnce, přechod z vařáku vyroben z nerezové tyče průměr 60mm zredukován na 12mm v něm osazený přetlakový ventil, převodová trubička dlouhá 1,3m, trubka v chladáku dlouhá 2,5m/12mm. včera jsem začal vařit první část šveskového kvasu cca 35 litrů, vařák mám osazený v brutaru a vařím to ve vodní lázni, topím dubem a uhlím. Problém je, že mi za 10 hodin vaření nakapalo 7 litrů lutru, když jsem v zoufalé situaci vyšrouboval přetlakový ventil a rtutovým teploměrem jsem v otvoru změřil vycházející páru, teplota byla 95C, to samé jsem učinil na druhé straně, rozpojil jsem trubku od chladáku, teplota byla o pár stupnů nižší a když jsem lžičkou ucpal přívodní otvor začlo mi to prskat, přesto se kolona chová jako by měla prostatu-sotva kape. Na začátku tekl lutr 60% ke konci 15% při 17C, pak už jsem se na to vys... Nechápu kde je chyba, když to vaří proč to neteče rychleji. Zkopušel jsem různé sklony trubky, nic nepomáhá. Ještě mám nějaký švestkový kvas a mam hrůzu z toho jak dlouho to poteče. To co nakapalo je zcela čiré, příjemné chuti, nádherné to voní. Má-li někdo podobné zkušenosti a mohl by mi poradi byl bych velic rád.