destilační přístroj
|
|
|
|
host - 9.105 (?) 13.3.2007 11:58
rikate ze med je na chladic nej?ja vim,a to ze sve praxe (vyucen foukacem tech.skla u Kavaliera v Sazave ve 24letech jsem mel uz 8-mou kvalifikacni tridu obhajenou jo?delal jsem v Laboře Praha a naposledy v Pardubicich v Semtine)chtel jsem jen napsat,ze asi nebude med tim nejlepsim materialem na chladic pro lih a ani nerez neni nejlepsi reaguji s latkami(poznate to i tak ze kdyz si ji strcite do ust,tak vam trnou zuby)nejlepsi je kremene sklo,ale to by jste se hodne prohli,tak se pouziva borito-kremicite(pairex,duran,simax)to pisi jen o materialu na chladic.je jasne,ze v podminkach co se dela, kulny a sklepy je lepsi med,kor kdyz se klepou ruce a je nejisty krok.:-))).jsou ale lidi,kteri to chteji delat na slusne urovni,pro sebe pro zabavu a nebo treba i na leky,kdy potrebuji vic jak 55%,ale treba i pres 90%,ci nabydnout neco vic nez to co je bezne(nemyslim tim v kramu,ty jejich karbopury a tresti ve 40-ti% si nedavam ani na myti nohou)ale na pripitek pro dobre kamose...pak se myslim vyplati investovat do sklenene apratury a nebo si nechat od nekoho udelat sestavu trosku pevnejsi nez se pouziva v laboratorich...a verte,ze to jde.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.5 (?), 13.3.2007 7:45
S tou měděnkou ve slivovici na Moravě to není až tak moc žhavé. Měděnka vzniká oxidací mědi a potřebuje ke vzniku určitý čas a pokud jí toho času nevěnujeme moc, tak určitě nevznikne.....Na začátku pálení stačí nechat proletět systémem bez chlazení trochu octové páry a celý vnitřek se blejská jak zlato a samozřejmě to vezme s sebou i nějakou tu měděnku, která tam vznikla.
Ještě nedávno jsem pracoval ve vesnici, kde kotel měli snad v každé druhé chalupě a někteří měli i nerezové kotlíky(viděl jsem 300l kotel z temelínského nerezu + měděné chlazení), ale většina (i ti majitelé nerezovek) se shodovala, že slivovice z mědi je lepší... Dobrou chuť
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.105 (?), 13.3.2007 11:58
rikate ze med je na chladic nej?ja vim,a to ze sve praxe (vyucen foukacem tech.skla u Kavaliera v Sazave ve 24letech jsem mel uz 8-mou kvalifikacni tridu obhajenou jo?delal jsem v Laboře Praha a naposledy v Pardubicich v Semtine)chtel jsem jen napsat,ze asi nebude med tim nejlepsim materialem na chladic pro lih a ani nerez neni nejlepsi reaguji s latkami(poznate to i tak ze kdyz si ji strcite do ust,tak vam trnou zuby)nejlepsi je kremene sklo,ale to by jste se hodne prohli,tak se pouziva borito-kremicite(pairex,duran,simax)to pisi jen o materialu na chladic.je jasne,ze v podminkach co se dela, kulny a sklepy je lepsi med,kor kdyz se klepou ruce a je nejisty krok.:-))).jsou ale lidi,kteri to chteji delat na slusne urovni,pro sebe pro zabavu a nebo treba i na leky,kdy potrebuji vic jak 55%,ale treba i pres 90%,ci nabydnout neco vic nez to co je bezne(nemyslim tim v kramu,ty jejich karbopury a tresti ve 40-ti% si nedavam ani na myti nohou)ale na pripitek pro dobre kamose...pak se myslim vyplati investovat do sklenene apratury a nebo si nechat od nekoho udelat sestavu trosku pevnejsi nez se pouziva v laboratorich...a verte,ze to jde.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.124 (?), 13.3.2007 21:01
Prosím poraďte kde koupit original kvasinky pro výrobu kvasu. V malém balení. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 13.3.2007 22:18
Navštivte drogerii, běžně se prodavají sušené kvasinky VINKA a i živná sůl.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.124 (?), 14.3.2007 19:49
Bohužel tyto kvasinky jsou nevhodné neboť se likvidují při vyšším obsahu alkoholu. Jsou dobré na výrobu domácích vín. Na kvas nikoliv. Proto sháním kvasinky na kvas.
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.178 (?), 14.3.2007 20:12
ja pouzivam pivni jako je v lekarne pangamin,ale zakladat kvas ted na jare,je dost tezke.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 14.3.2007 22:02
Že by kvasinky vínka byly nevhodné? Z jakého důvodu potřebujete z kvasu vice než 15% alkoholu. To vypadá že dáváte mnoho cukru. Nevidím v tom žádnou potřěbu vyhledávat kvasinky, jak tu někdo píše jsou hluboko prokvašející. Pokud jsou v textu chyby, omlouvám se. Už druhý den mi to překrývá reklama. Nevím jak ji odstranit a píši poslepu. Asi nás tady monitoruje policie. Ještě že znám teori a bohužel praxi jen když navštívím palirnu. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316), 15.3.2007 12:20
Kvasinky Vínka jsou asi to nejlepší na běžně dostupném trhu, čím lze kvas zakvasit. Neslyšel jsem nikdy o kvasinkách na kvas. Nevím přesně jaký je rpozdíl mezi vinnými a pivovarskými kvasinkami, ale kvas má určitě blíž (už vzhledem k použité surovině) k vínu než k pivu - pokud ovšem neděláte kořalku z ječmene.
Právě proto, že vinné kvasinky prokvašují o něco hlouběji než divoké kmeny, hodí se na vína, kde je každý stupeň dobrý a počítá se se zbytkovým cukrem. Kvas má jen málokdy tolik % alkoholu jako víno (ani kvas z hroznů) - snad kvas z fíků, rozinek, cukrovky, takže ani ty divoké kmeny nevadí. Ostatně do švestek nikdy žádný zákvas nedávám.
Mnohem důležitější pro háklivější kvasy (třeba hrušky) je zajistit, aby ovoce kvasilo rychle a v celém objemu naráz. Proto je zákvas důležitý, nikoli jestli převažují kvasinky Burgundské nebo Madeira. Takže klidně rozmíchejte jedny Vínka kvasinka (nebo klidně normální kvasnice - jsou to pivovarské kvasinky) v převařeném moštu - tak 5 litrů a za 3 dny v teple, až to parádně šumí je nalejte a zamíchejte v čerstvě podrceném ovoci. Zakrýt (ne natěsno) a 6 týdnů nechat být v 15 - 20 stupních tepla.
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.16 (?), 15.3.2007 19:04
do kvasu se použivají kultivované kvasinky pro malovýrobce ovocných kvasu. Přednosti-rychlé rozkvašení,zachování typického aroma ovoce,lepší využití cukru a vyšší výtěžnost alkoholu,ochrana proti nechtěnému zoctovatění.Také se doporučuje u kvasu s menším podílem dusíkatých látek doplnit dusík pomocí soli. Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|