Chování palíren při destilaci
|
|
|
|
host - 77.66 (?) 2.2.2012 21:39
Jel jsem také cca 50 kolimetrů, je-li ale osvědčená v cca 30 km vzdálenosti...?!? Zatím nemám zkušenosti, pálil jsem jen jednou a nevím, zda, případně jak lze zákazníka obrat... (Nevím, zda jsem nebyl obrán...)
Díky,
Michal
hasmic@post.cz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.22 (?), 24.11.2010 19:08
vždy je to o lidech, doporučuji se zůčastnit pálení a kontrolovat průběh.když nebudete spokojen pojedete příště jinam
jiří
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.237 (?), 24.11.2010 20:11
Stalo se mi, že se při pálení mého kvasu v palírně zastavilo postupně 5 známých paliče a všichni se s paličem pustili do ochutnávání a koštování, chválení a nešetřili rádoby radami. Nelíbilo se mi to, ale z počátku jsem ze slušnosti nic neříkal, potom jsem byl zvědavý kam až jsou schopni zajít. Vypili tak 0,5-0,7 l dobré slivovice, všichni postupně odjeli s dobrou náladou a palič si nakonec sám odsouhlasil dárek půl litru slivovice. Diskuze o pálení - kdy to ukončíme s ním nebyla, on tomu rozumí a já ne. Ukončil to na 40%, "pak už by to nebylo dobré". Jak chcete reagovat? Poprat se? Nebo pohádat? Potrestat je, že tam příště nepůjdete? To jim nevadí. Dobrá palírna s dobrou obsluhou je rodinné stříbro.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 25.11.2010 9:54
Většina klientů neví, ani se nemusí o problematiku starat.Služby i tohoto typy by měly mít určitý standard, nad kterým bdí stát.Ten nemá jen vybírat daně a poplatky.Setká-li se páleník někde na cestě např.s lékařem podobného typu, jak popisujete, pak se nemusí divit.Ano, je to o lidech a jejich kulturní úrovni.
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.4 (?), 22.12.2010 17:48
letos uz palime 6-tym rokem v palenici 30km od nas (bydlime u Kladna) a vubec nam nevadi ze tak daleko vezeme kvas. S majitelem pokecame a dozvie se jeste neco extra o paleni atd. jak pisi nekteri nahore. Kazdy dobry majitel palenice ktery si vazi zakazniku a chce jim udelat co nejlepci slivku je pusti k procesu paleni a nechava je prubezne ochutnavat :-). I presto ze prvni paleni konci na 105°C a druhe na stovce nebo tesne pod mame pokazde vynikajici slivovici.
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.66 (?), 2.2.2012 10:52
Dobrý den,
jsem z Kladna, kam prosím Vás, vozíte kvas na vypálení?
Díky, Michal
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 2.2.2012 15:09
Kousek od Vás, je pěstitelská pálenice Mšec. Můžete dojet se i podívat na "čumendu", stačí se dohodnout s majitelem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.66 (?), 2.2.2012 21:36
Dobrý večer,
děkuji za zprávu, nějak mi to nejde otevřít, asi to Anonymous přišli omrknout... ;)
Bohužel nevím, kolik je minimální množství kvasu, který přijímají, za pár týdnů budu mít cca 100 litrů. Ale děkuji,
hezký večer,
Michal
hasmic@post.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.8 (?), 3.2.2012 10:37
Jinak máte ještě v blízkosti pálenici v Třebízi. Tak můžete porovnat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.203 (?), 2.2.2012 15:20
Já jezdím do pálenice více než 50km od domu a vyplatí se to. Tuto sezonu jsem zkusil révu vinnou a právě dnes jsem dostal SMS, že vínovice je hotová.
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.66 (?), 2.2.2012 21:39
Jel jsem také cca 50 kolimetrů, je-li ale osvědčená v cca 30 km vzdálenosti...?!? Zatím nemám zkušenosti, pálil jsem jen jednou a nevím, zda, případně jak lze zákazníka obrat... (Nevím, zda jsem nebyl obrán...)
Díky,
Michal
hasmic@post.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|