Před osmdesáti léty, mimo průmyslových lihovarů asi nebyly "refluxní" způsoby moc prakticky rozšířené. Aspoň si to myslím...
*
Ale v každém případě body varů a těkání jednotlivých složek nelze nějakou deflegmací ošidit...
Myslím to tak, že i při těch postupech kdy "nežádoucí", výševroucí složky neustále stékají zpět do nižších pater kolon kde se znovu provařují a až nakonec ztečou zpět do vařáku se hodí hlavně pro výrobu neutrálního lihu.
A pokud se ten způsob použije pro výrobu ovocných pálenek je jeho jediná výhoda to, že se toho docílí jen jednou destilací - jedním ohřevem.
Ale stejně nakonec se do destilátu stejně musí "pustit" část výševroucích složek které určují charakter, (vůni, chuť) destilátu.
*
Tímto jsem jen chtěl říct, že prakticky nelze takovým způsobem vyrobit kvalitní ovocnou pálenku o lihovitosti kolem 80%obj., ale jen "ovocný líh".
Bez těch výševroucích složek by nebyl destilát ovocnou pálenkou.
Rafael.