Archivace slivovice



host - 33.3 (?)
12.10.2017 16:53

Moc se mi to nezda tak silna a takove mnozstvi no nevim    ja bych řek jestli to neni naredeny lih   nebo lih pridany do slivovice   kazdy kdo pali slivovici vi ze vrchol je asi 75%  lihu pak to zacne klesat      ale nechci delat chytreho to je muj nazor

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.121 (?), 12.10.2017 15:39

Jak to? Vždyť je to hned na 1. řádku. 80,4%

                     
host - 33.3 (?), 12.10.2017 16:53

Moc se mi to nezda tak silna a takove mnozstvi no nevim    ja bych řek jestli to neni naredeny lih   nebo lih pridany do slivovice   kazdy kdo pali slivovici vi ze vrchol je asi 75%  lihu pak to zacne klesat      ale nechci delat chytreho to je muj nazor

                     
host - 48.155 (?), 12.10.2017 18:06

Obsah methanolu je na ovocný destilát podezřele nízký a na kvalitní líh zas vysoký.
Obsah ethanolu na ovocný destilát zas podezřelé vysoký, ukazuje spíš na líh.
Obsah dalších zkoumaných látek ukazuje taky na líh horší kvality než na ovocný destilát.
(Horší kvalitou nemyslím, že by to bylo nepitné).

Rafael.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 12.10.2017 21:59

Nevím, jak se pálila slivovice před 80 lety, ale bez řízeného refluxu si 80%ní ovocný destilát neumím dobře představit.

                     
host - 56.159 (?), 12.10.2017 23:01

Před osmdesáti léty, mimo průmyslových lihovarů asi nebyly "refluxní" způsoby moc prakticky rozšířené. Aspoň si to myslím...
*
Ale v každém případě body varů a těkání jednotlivých složek nelze nějakou deflegmací ošidit...
Myslím to tak, že i při těch postupech kdy "nežádoucí", výševroucí složky neustále stékají zpět do nižších pater kolon kde se znovu provařují a až nakonec ztečou zpět do vařáku se hodí hlavně pro výrobu neutrálního lihu.
A pokud se ten způsob použije pro výrobu ovocných pálenek je jeho jediná výhoda to, že se toho docílí jen jednou destilací - jedním ohřevem.
Ale stejně nakonec se do destilátu stejně musí "pustit" část výševroucích složek které určují charakter, (vůni, chuť) destilátu.
*
Tímto jsem jen chtěl říct, že prakticky nelze takovým způsobem vyrobit kvalitní ovocnou pálenku o lihovitosti kolem 80%obj., ale jen "ovocný líh".
Bez těch výševroucích složek by nebyl destilát ovocnou pálenkou.

Rafael.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika