Kdo nám kálí na zahradu?

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?)
26.5.2010 13:57

I když jsem napsal, že bioodpad naberu na lopatu a hodím přes plot, tak to ještě neznamená, že to hážu k sousedům, je to prostě tak, že i pozemek za plotem je můj, takže si bioodpad i tak likviduji na svém pozemku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
malaza - (2) - 6.16 (?), 26.5.2010 9:50, zobrazeno: 36695x

Před rokem jsme se nastěhovali z města do malé vísky blízko lesa. Občas jsme na zahradě našli černozelené hovínko, které vypadalo jako velký černý slimák. Poslední dva týdny však je to pravidelně každý den a ne jedno, ale čím dál více, včera už jich bylo 5. Prosím o radu, kdo to dělá a hlavně jak tomu zabránit. Děkuji.   

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 26.5.2010 10:00

Kuna, tchoř...? Já je mívám taky, vzhledem k tomu, že mám k tomu ještě plno něčeho podobného od psů, tak to neřeším. Naberu na lopatu a hodím přes plot.

host - 40.135 (?), 26.5.2010 13:03

vetsinou kuna a pokud mate slepice tak jsou v ohrozeni ale pres to nehazejte je to odpad vytvoreny na Vasem pozemku tak jej zlikvidujte u Vas a ne u souseda

host - 225.226 (?), 26.5.2010 13:47

Ano s největší pravděpodobností je to kuna, která si tímto způsobem značí své teritorium, obyčejně na vyvýšených místech např. krtince, kameny a podobné terénní místa. Měl jsem podobný problém a můžu říct, že po určité době nám to dost vadilo, ráno nejdřív všechno uklidit, aby se na to člověk nemusel celý den dívat. Záchranou bylo pořízení psa. Již po několika dnech bylo zahrada úplně čistá.

host - 183.242 (?), 26.5.2010 13:59

No, my máme dva vlčáky, jednu kunu se jin podařilo asi po půl roce, kdy si takhle značkovala schody u vstupu do domu, odchytit a zadávit, potom to ještě párkrát udělala druhá, ale tu jsme nenašli, byla chytřejší.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 26.5.2010 13:57

I když jsem napsal, že bioodpad naberu na lopatu a hodím přes plot, tak to ještě neznamená, že to hážu k sousedům, je to prostě tak, že i pozemek za plotem je můj, takže si bioodpad i tak likviduji na svém pozemku.

host - 158.26 (?), 26.5.2010 22:25

Mně by teda bioodpad hozený k nám nevadil, tedy pokud by nám opravdu soused neházel svůj osobní.. Když okolo našeho přejdou koně, na kterých u nás v dědině jezdí pár nadšenců, vybíhám s kbelíkem a smetám kobližky. Je jich bohužel málo (jak koní, tak kobližek), ale díkybohu za ně. :-)

host - 40.135 (?), 27.5.2010 10:00

ono take zalezi o jaky bioodpad se jedna kdyz mi na polni hnojiste sousedi vyvezou travu od sekacky tak mi to take nevadi musim teda rict ze se nejdriv slusne dovolili a zase druhy sousedi kteri hazou vykaly od sveho psa pres plot ke me na louku kde sekam na seno tak to uz mi vadi a je divne ze to vadi i jim kdyz to hodim zpatky

host - 6.101 (?), 26.5.2010 19:29

A co liška? Nedaleko je několik nor prý od lišky. A lišky přenášejí vzteklinu. Udělali jsme záhony a zasadili zeleninu, mohla by ji nakazit? Co myslíte?

host - 185.153 (?), 26.5.2010 22:33

Vzteklina lišek se na našem území nevyskytuje od r.tuším 2002,proto není od loňského roku prováděna ani vakcinace.Z toho myslím si strach mít namusíte.Teď místo vztekliny roznášejí lišky prašivinu(svrab).Tím by se mohli nakazit třeba psi.Ale není třeba"vyšilovat".Na vsi jsme prostě jen blíž přírodě.My máme zahradu kousek od lesa, v zimě nám chodí srny(pokud je zavřený pes) až na dvůr.Škodná si u nás v kurníku občas udělá samoobsluhu, ale to už je tak.Avšak takové věci jaké uvidíte, uslyšíte a prožijete v přírodě na vsi jsou nezapomenutelné.Rozepsala jsem se trochu obšírně, ale to jen proto, že jste zmínili, že jste se přistěhovali z města.Nenechte se "rozházet" nějakým "hovíškem".Přeju vám vše nej..B.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz