Ježek

babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?)
15.9.2008 15:07

Všechny vás tu zdravím.Venku leje a tak sedím a pročítám příspěvky.Už jsem tu psala že jsme měli taky ježourka.a mám s ním i legrační příhodu.Teda spíš manžel.Ježka jsme měli v terariu a k večeru jsme ho nechávali ať se proběhne po kuchyni.Jinak byl v místnosti kde mám šicí stroj a manžel oblečení do práce.A takhle jednou ráno (ve 3hod.) když chtěl manžel otevřít dveře do pokoje tak to nešlo.Za dveřmi které se otvírají dovnitř je šicí stroj a skřínka s šuplíky.Milý ježura v noci prchnul a nějak otevřel šuplík, vlezl za něj a uložil se ke spánku do odstřižků látek.Manžel byl na mrtvici že přijede pozdě do práce a za sakrování se mu po kousíčcích podařilo pootevřít dveře aby se protáhl.pak jsme museli vyrobit na terárko střechu z pletiva aby už neutekl.A nevím proč ale když byl puštěný musela jsem zout kožené papuče.jinak mi šel po nich a kousal.Mějte se Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 11.9.2008 11:19

U krtka to chápu - že je strašně plachý.  U ježka si myslím, že když jde o žrádlo, tak se tolik nebojí. Aspoň ten náš Pepča se tak jeví.  Nechal se i chytit  - ale díky tomu jsem přišla na ty blechy.  Ještě jsem ale nezjistila, kam chodí spát. Už jsem prohledala celou zahradu.  Ale určitě se zase večer přijde nabaštit.  Zdravím - Daniela.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 11.9.2008 14:44
Ahojky Dani, je to jasný pan Pepča se domestikoval, Na zimu mu připrav bedýnku a petku s teplou vodou jako topení, ten bude celou zimu u misek jako první. :o)) Veterinář mi pana Dupala taky stříknul odblešovačem a stačilo to.Ještě mi dal takovou tabletku (vypadalo to jako kostka cukru) na odčervení jenom jsem mu trošku nastrouhala na maso z kočičí konzervy a bylo.(funguje i na kočky).L.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 12.9.2008 0:20

Ahoj Luci,   já už jsem Pepčovi bedýnku udělala, ale on se vždycky nabaští a uteče.  Obávám se, že mu sloužíme jen jako kantýna.  S tou petkou na vytápění - to je dobrý nápad.  Když hodně moc mrzlo, tak jsme v garáži měli jen +2°C a to asi byla zima i kočičkám.  Tak když bude zle, tak jim dám do pelíšku petku s teplou vodou.  Díky za radu.  Zdravím - Daniela.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 12.9.2008 8:55

Zdravím, nápad není z mojí hlavy, vyčetla jsem ho na nějakejch ježčích stránkách.Tak abych se nepyšnila cizím peřím.Tak snad bude fungovat i u kočekL.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 12.9.2008 9:33

Pozor, pokud u Vás bude malý ježour přezimovat (ježečci z pozdních vrhů nemají v přírodě sebemenší šanci na přežití) je dobré jim udělat domeček ztřeba z bedny na banány a uvnitř dát další kus bedny jako domeček ideální je dát mu do něj třeba starý ručník , nebo deku a přidat seno. Pokud má dobrý pelíšek a stravu, není mu nutné topit (zahřeje se v pelíšku, i pokud je bedna ve sklepě, nebo v chodbě, kde v zimě panují teploty okolo nuly. S topením je to dvojsečné - lepší než pet lahev, která rychle vychladne a navíc cvičí s termoregulací ježka nahorů dolu je například podložka s termostatem nastaveným maximálně na 15-16 st celsia, obecně ale topením, pokud nejde jen o zavlažení a není stálé spíš ježkům člověk ublíží. Ježka je dobré odblešit a odčervit (není od věci kontaktovat zoo, nebo ježčí stanice a konzultovat léky proti parazitům, někteří věci neznalí veterináři v dobré vůli dají ježkům, zvlášť těm malým nevhodné léky), malým ježkům se musí dávat odparazitovávací přípravky opatrně - náhlé uhynutí mnoha parazitů v trávicím traktu, nebo v plicích zvířete dokáže zvíře zabít, je nutné, aby paraziti odešli na věčnost postupně. To ale neplatí o blechách na ty stačí diffusil.

Ježka můžete krmit kočičími konzervami, vařenými vejci, ovocem, nesmí dostat kravské mléko - malé ježky, ale i ty větší rychle zabije, můžete jim ale dávat ředěné kondenzované mléko (neslazené), pokud budete piplat ježčí mimina - je nutné je krmit stříkačkou a opakovaněa opatrně po malých dávkách, malý ježek se dokáže tak přepít, že zahyne.

Nemocná zvířatat s průjmy dobře tolerují po dobu léčby některé speciální výživy pro kočky a psy (doma se podívám na značku) Piplat malé ježourky je skutečná řehole, musíte k nim vstávat a pravidelně je krmit, jak k malým dětem. Na druhou stranu - pokud jim věnujete maximální péči, nestane se, že by ježek uhynul. Maminka, dokud jí to zdraví dovolovalo každý rok zachránila několik ježků, i takové mrňavé, kteří měli mít vše sečtené. Vždy na konci května jsme jezdívali do přírody vypouštět velké zdravé (obézní) ježky, bez stopy vděčnosti se vždy rozběhli pryč :-))

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 12.9.2008 21:40

Dobrý večer Alí, děkuji za rady, možná je budu potřebovat.  Zasmála jsem se té poslední větě ve vašem příspěvku - že jste vypouštěli do přírody obézní ježky.  Náš Pepča už je také pěkně obézní.  Ale když omezím přísun potravy, tak mi vynadají kočky. No, doufám, že pan Pepča tu obezitu přežije bez úhony na zdraví.   Zdravím - Daniela.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 14.9.2008 12:24
Zdravím, to jsem ráda že vám taky tloustnou.Pana Dupala jsem pak už radši nevážila, při nalezení měl 80g, při vypuštění snad dvě kila: o)).Kojila jsem po dvou hodinách, tatrou naředěnou feniklovým čajem. Petkou jsem mu (naštěstí) neublížila, byl v pokoji pod stolem, tak se mu teplota moc nestřídala, ale rád se na ní válel.Jsem ráda, že se nám ho povedlo udržet na živu a vrátit ven.L.

babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?), 15.9.2008 15:07

Všechny vás tu zdravím.Venku leje a tak sedím a pročítám příspěvky.Už jsem tu psala že jsme měli taky ježourka.a mám s ním i legrační příhodu.Teda spíš manžel.Ježka jsme měli v terariu a k večeru jsme ho nechávali ať se proběhne po kuchyni.Jinak byl v místnosti kde mám šicí stroj a manžel oblečení do práce.A takhle jednou ráno (ve 3hod.) když chtěl manžel otevřít dveře do pokoje tak to nešlo.Za dveřmi které se otvírají dovnitř je šicí stroj a skřínka s šuplíky.Milý ježura v noci prchnul a nějak otevřel šuplík, vlezl za něj a uložil se ke spánku do odstřižků látek.Manžel byl na mrtvici že přijede pozdě do práce a za sakrování se mu po kousíčcích podařilo pootevřít dveře aby se protáhl.pak jsme museli vyrobit na terárko střechu z pletiva aby už neutekl.A nevím proč ale když byl puštěný musela jsem zout kožené papuče.jinak mi šel po nich a kousal.Mějte se Jana

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 85.82 (?), 15.9.2008 15:14

Tady neleje, ale je dost vlhko, dopoledne poprchávalo. Ježci se tu určitě k zimnímu spánku uložili také, protože druhý den tu je zima, jako v Rusku. Celý den 11st a včera ještě foukal studený vichr, tak jsou všichni v pelíškách. M.R.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 16.9.2008 12:33

kdepak, právě ti malí jeřouři z pozdních vrhů se stále snaží zoufale dokrmit. Ty člověk zachrání, nebo na 100% zajdou. Zpozdilí ježci se objevují i do konce října.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz