Jak sehnat ježka?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 4.5.2010 7:37, zobrazeno: 64962x
Zdravím.
Mám úplně novou zahradu, na volné ploše u lánu pole. Vím, jak vytvořit pro ježka vhodné úkryty a zimoviště, ale jak ho sem nalákat? Nebo podle čeho se dá poznat přítomnost ježka na pozemku?
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 4.5.2010 12:45
Neporadím, jenom píšu, že přání mám stejné a snad se daří. /kryty mám z hromad klestí, kamení, cihel a dřeva a kompost. Vloni jsem ježka na zahradě našla - ovšem byl nějaký marod, i když jsem ho vzala na veterinu, řekli mi, že už je tak zdecimovaný chorobama, že ho mám nechat v klidu pojít Před dvěma dny jsme se v noci vraceli domů a když jsme při vjíždění do garáže nasvítili roh zahrady, tak kolem plotu běhal ježek - bohužel vypadal, že se chce dostat ven. Máme dva psy, ale ti s ježkama žijou v míru, nechávají je být. Manžel pořád plánoval, že prostě jak pojede v noci a bude ježek přes cestu, že ho chňapne a přiveze domů. Jenže to jsem mu zakázala, co když je to samička co hledá malým v hnízdě potravu a nebo její partener, co hledá pro ně pro všechny a nevrátí se jim domů??!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.96 (?), 4.5.2010 13:21
Jen jestli partner ježek náhodou nestopuje auta, aby ho někdo někam daleko odvezl?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.124 (?), 4.5.2010 13:56
Zkuste se zeptat v nejbližší záchranné stanici pro handicapovaná zvířata. Existuje i stanice specializovaná na ježky, myslím že je v okrese Beroun, má i vlastní stránky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 5.5.2010 0:40
Ježek miluje kočičí granule, u mne je všichni společně baští, třeba by ho pomohly nalákat...?? Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.145 (?), 5.5.2010 7:43
Ježek je super, na zahrádce pak nejsou žádní slimáci (viz diskuze o slimácích) :) Myslím, že ježek se nejlépe přiláká tím, že se v zahrádce nechá aspoň nějaký kout neuklizený a tzv. "na přírodě" - hromada listí a větví. A taky nepoužívat chemii, buď ježka otráví přímo nebu mu zabije potravu (opět doporučuji poučnou diskuzi o slimácích). A pokud nejste napojeni na jiné zahrádky či les, odkud by ježek mohl přijít, tak zkusit tu stanici pro hendikepovaná zvířata - bude tam spousta zdravých a samostatých ježků, kteří jen potřebovali dokrmit apod.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.145 (?), 5.5.2010 15:21
To si myslím taky, ale z toho slimáčího vajíčka asi nejsou hned takoví obři... tak je třeba ježek a slepýš pochytají včas. Když dorostou, to jsou fakt nechutní, to bych se být ježkem bála o svá mláďata: D
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|