Jak sehnat ježka?

host - 40.145 (?)
5.5.2010 7:43

Ježek je super, na zahrádce pak nejsou žádní slimáci (viz diskuze o slimácích) :) Myslím, že ježek se nejlépe přiláká tím, že se v zahrádce nechá aspoň nějaký kout neuklizený a tzv. "na přírodě" - hromada listí a větví. A taky nepoužívat chemii, buď ježka otráví přímo nebu mu zabije potravu (opět doporučuji poučnou diskuzi o slimácích). A pokud nejste napojeni na jiné zahrádky či les, odkud by ježek mohl přijít, tak zkusit tu stanici pro hendikepovaná zvířata - bude tam spousta zdravých a samostatých ježků, kteří jen potřebovali dokrmit apod.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 40.135 (?), 4.5.2010 7:37, zobrazeno: 64962x

Zdravím.

Mám úplně novou zahradu, na volné ploše u lánu pole. Vím, jak vytvořit pro ježka vhodné úkryty a zimoviště, ale jak ho sem nalákat? Nebo podle čeho se dá poznat přítomnost ježka na pozemku?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 4.5.2010 12:45

Neporadím, jenom píšu, že přání mám stejné a snad se daří. /kryty mám z hromad klestí, kamení, cihel a dřeva a kompost. Vloni jsem ježka na zahradě našla - ovšem byl nějaký marod, i když jsem ho vzala na veterinu, řekli mi, že už je tak zdecimovaný chorobama, že ho mám nechat v klidu pojít  Před dvěma dny jsme se v noci vraceli domů a když jsme při vjíždění do garáže nasvítili roh zahrady, tak kolem plotu běhal ježek - bohužel vypadal, že se chce dostat ven. Máme dva psy, ale ti s ježkama žijou v míru, nechávají je být. Manžel pořád plánoval, že prostě jak pojede v noci a bude ježek přes cestu, že ho chňapne a přiveze domů. Jenže to jsem mu zakázala, co když je to samička co hledá malým v hnízdě potravu a nebo její partener, co hledá pro ně pro všechny a nevrátí se jim domů??!

host - 129.96 (?), 4.5.2010 13:21

Jen jestli partner ježek náhodou nestopuje auta, aby ho někdo někam daleko odvezl?

host - 153.124 (?), 4.5.2010 13:56

Zkuste se zeptat v nejbližší záchranné stanici pro handicapovaná zvířata. Existuje i stanice specializovaná na ježky, myslím že je v okrese Beroun, má i vlastní stránky.

host - 176.18 (?), 5.5.2010 0:40

Ježek miluje kočičí granule, u mne je všichni společně baští, třeba by ho pomohly nalákat...??           Lída

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 114.159 (?), 5.5.2010 1:11

S údivem jsem si přečetl Váš příspěvek. Kde je to šťasné místo kde není ani jeden ježek? V noci mě ti hajzlici nenechají spát a zvláště zapomenutá položená plechovka nebo sklenice se kterými se dá tak skvěle hlomozit je pro ně nepřekonatelná zábava, takže pak musím v noci vylézt z postele a přehazovat ježky přes cizí ploty, abych se aspoň trochu vyspal.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 5.5.2010 7:34

Alespoň vás to bude nutit si na zahradě uklízet  Ta stanice pro hendikepovaná zvířata je dobrý nápad. Granule pro kočky musíme dávat nahoru na boudu, neboť by jim je zbaštili psi. Kočky tam mají danou desku, po které chodí. Je to celkem dost velký sklon cca 45st. - že by to ježek zvládnul? Mám totiž pocit, že ty granule mizí rychleji než se,,nafukují" kočky - ty jsou jako vyžlata 

host - 40.145 (?), 5.5.2010 7:43

Ježek je super, na zahrádce pak nejsou žádní slimáci (viz diskuze o slimácích) :) Myslím, že ježek se nejlépe přiláká tím, že se v zahrádce nechá aspoň nějaký kout neuklizený a tzv. "na přírodě" - hromada listí a větví. A taky nepoužívat chemii, buď ježka otráví přímo nebu mu zabije potravu (opět doporučuji poučnou diskuzi o slimácích). A pokud nejste napojeni na jiné zahrádky či les, odkud by ježek mohl přijít, tak zkusit tu stanici pro hendikepovaná zvířata - bude tam spousta zdravých a samostatých ježků, kteří jen potřebovali dokrmit apod.

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 114.159 (?), 5.5.2010 14:28

No s těmi slimáky nevím nevím. Řekl bych, že těm oranžovým bestiím se ježci vyhýbají.

host - 40.145 (?), 5.5.2010 15:21

To si myslím taky, ale z toho slimáčího vajíčka asi nejsou hned takoví obři... tak je třeba ježek a slepýš pochytají včas. Když dorostou, to jsou fakt nechutní, to bych se být ježkem bála o svá mláďata: D

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz