Sice skoro každý kdo tu je od roubování odrazuje, ale proč to nevyzkoušet. Je pravda, že venku to nepujde, jelikož ořešák snad nesrůstá pokud je teplota nižší než 18°C. Ale proč se o to nepokusit doma. Já jsem před 3 dny rouboval čtyři semenáče, které mám v květináčích. Původně jsem chtěl, aby mě ořešák naroubovali odborníci v jedné školce, která se tím zabývá a která na svých stránkách i nabízí naroubování vlastního ořešáku. Bohužel ale vůbec neodpovídají na dotazy a případné objednávky (pěkná firma). A jelikož se bude ořešák co nevydět kácet, nezbývalo mě nic jiného, než to zkusit doma. Po přečtení odborných knih jsem semenáče nechal narašit a narouboval jsem je ang. kopulací. Zalel jsem je, přehodil přes ně PE pytle pro zajištění vlhkosti a dal jsem je k radiátoru. Jelikož se topí, teplota se u něj po většinu dne pohybuje kolem 25-30°C a nepadá pod 20°C. Zdali se to povede nevím. Byla to bohužel jediná šance, jak ořešák s kvalitními plody zachovat.