Jak ostříhat korunku mandloní?
|
|
 |
 |
host - 68.23 (?) 4.11.2019 20:02
Dobrý večer - také jste si ze mne přišel dělat legraci? Nikdy jsem pod tou chudinkou neměla na mysli, že je stromeček špatný, ale že je chudák, neboť nevím, co s ním. Od pátku hledám literaturu, informace na internetu - ale marně, kniha o pěstování madloní není - nebo jsem ji nenašla ani v NKP, internet dává rady obecné nebo protichůdné a já potřebovala vědět, co s tímto konkrétním případem. Nicméně jsem došla díky radě výše k názoru, že se k mandloni budu chovat jako k broskvoni.
Jinak odrůdy jsou popsány výše: Pfalzer Fruchtmandel a Ferragnes, měly by se opylovat. Prý. Tak snad ano.
A jsou ze Spomyšle, na jejich webu jsou stále k dispozici.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 68.23 (?), 3.11.2019 23:12, zobrazeno: 6391x
Dobrý večer všem,
v pátek dorazily nové stromečky mandloní, sice jsme je s mužem zasadili (169 m.n.m.) - ale já jsem z nich zoufalá a nevím, co si s nimi počít. Jsou to - nevím, jak to popsat, možná - chaoticky obrostlé špičáky (?!), s čímž jsem nepočítala. Trochu si vyčítám, zda jsem je neměla vrátit...
Nicméně: přikládám foto obou stromečků - najde se dobrá a trpělivá duše, která by mi byla ochotna dát dobrou radu?
Stříhat na jaře...? Platila by při zakládání korunky stejná pravidla jako u ovocných stromů jabloně, hrušně? Chtěla jsem korunku alespoň v 1,20m, ale takovou výšku má stromek teprve v polovině "horních" větviček.
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.23 (?), 3.11.2019 23:14
...a ještě ta druhá chudinka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 4.11.2019 7:08
Teda takové "chudinky" bych ctěl vždy koupit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.172 (?), 4.11.2019 7:28
Mandloň je ovocný strom, zastřihněte jej jak ovocný prostokořený strom přibližně na pět oček (pupenů).
Tato chudinka vyrostla školkaři z jednoho očka za asi dvě léta. Jsem zvědav co s ní provedete aby rostla stejně perfektně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 4.11.2019 7:51
Mandloň takto obrůstá vždy. Nic na těchto stromcích není divného. Kdyby to byla třeba hrušeň, jabloň, to by byla jiná.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.23 (?), 4.11.2019 7:56
Děkuji vám, vlastně jako jedinému, neboť jste mi dal radu a mohu se od ní odrazit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.23 (?), 4.11.2019 20:02
Dobrý večer - také jste si ze mne přišel dělat legraci? Nikdy jsem pod tou chudinkou neměla na mysli, že je stromeček špatný, ale že je chudák, neboť nevím, co s ním. Od pátku hledám literaturu, informace na internetu - ale marně, kniha o pěstování madloní není - nebo jsem ji nenašla ani v NKP, internet dává rady obecné nebo protichůdné a já potřebovala vědět, co s tímto konkrétním případem. Nicméně jsem došla díky radě výše k názoru, že se k mandloni budu chovat jako k broskvoni.
Jinak odrůdy jsou popsány výše: Pfalzer Fruchtmandel a Ferragnes, měly by se opylovat. Prý. Tak snad ano.
A jsou ze Spomyšle, na jejich webu jsou stále k dispozici.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |