Usychání kořenů a stonků

Tyeen - (8) - 39.165 (?)
30.8.2012 21:35

Dobrý den, 

orchidej mi také připadá v pořádku a zdravá. Listy jsou prosím tuhé, pevné? 

Jediné, co mohu doporučit, je orchidej přesadit. Všechny uschlé, shnilé a špatné kořeny ustřihněte, proti plísni doporučuji ranky zaprášit drceným černým uhlím. Orchideje sadím zásadně do piniové kůry od výrobce Floria. Nyní v těch vedrech rosím denně, ale zásadně jen na kořeny, které trčí z květináče a na povrch substrátu. Nový květináč je vhodný zvolit takový, aby do něj kořeny tak akorát padly. Phaly nemají rády příliš místa na kořeny.  Po přesazení doporučuji pět dní nezalívat, poté cca jednou týdně prolévám pod vlažnou tekoucí vodou. Vždy jednou za 14 dní máčím na půl hodiny v roztoku s hnojivem (po přesazení ale minimálně měsíc nehnojit!). 

Snad se některé rady budou hodit :) Pěkný večer, Ivča.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Irena06 - (1) - 36.124 (?), 22.8.2012 10:18, zobrazeno: 9786x

Dobrý den, mám takový problém nevím co s mojí orchideií je? Má suché kořeny i stonky... Každý týden jí namáčím na deset minut do vody a každý den jí postříkám rozprašovačem?Mohly by jste mi poradit, zda je to málo či mnoho?Děkuji 

host - 220.182 (?), 22.8.2012 22:38

Ten odkvetlý stonek normálně na konci usychá, případný výhonek vyrazí z níže položených oček (to uschlé můžete odstřihnout). S kořínky neporadím, také mi občas nějaký zaschne. Máčím orchideje 1x týdně na půl hodiny, ale Phalenopsis nerosím.           Lída

host - 192.35 (?), 23.8.2012 14:14

Mě připadá v pořádku.Má pěkně zelené listy.Kdyby měla málo vody, tak by jí usychaly listy.Já namáčím v létě jednou týdně na hodinu.Občas nějaký kořínek uschne a pak má zase najednou čtyři nové.Olina

Tyeen - (8) - 39.165 (?), 30.8.2012 21:35

Dobrý den, 

orchidej mi také připadá v pořádku a zdravá. Listy jsou prosím tuhé, pevné? 

Jediné, co mohu doporučit, je orchidej přesadit. Všechny uschlé, shnilé a špatné kořeny ustřihněte, proti plísni doporučuji ranky zaprášit drceným černým uhlím. Orchideje sadím zásadně do piniové kůry od výrobce Floria. Nyní v těch vedrech rosím denně, ale zásadně jen na kořeny, které trčí z květináče a na povrch substrátu. Nový květináč je vhodný zvolit takový, aby do něj kořeny tak akorát padly. Phaly nemají rády příliš místa na kořeny.  Po přesazení doporučuji pět dní nezalívat, poté cca jednou týdně prolévám pod vlažnou tekoucí vodou. Vždy jednou za 14 dní máčím na půl hodiny v roztoku s hnojivem (po přesazení ale minimálně měsíc nehnojit!). 

Snad se některé rady budou hodit :) Pěkný večer, Ivča.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz