|
Prosím určete sukulent, 12.9.2012 Dobrý den,
děkuji, opravdu je to Sedum burrito. S tím nedostatkem světla máte asi pravdu, rostlinu mám asi 2 metry od okna. Vody jí nijak moc nedopřávám, tím by to být nebylo.
Ještě jednou děkuji, pěkný večer, Ivča |  | Phalaenopsisy nekvetou, 2.9.2012 Dobrý večer,
popravdě na první pohled se mi moc nelíbí listy. Podle toho, co píšete, mi přijde, že mají málo sluníčka a malou vzdušnou vlhkost. Já mám orchideje na západním okně, v největších vedrech přistiňuji, květináče mám postavené na... celý příspěvek > |  |
|  | Plíseň, škůdci nebo nějaká nemoc?, 2.9.2012 Dobrý den,
nejsem si jistá, ale mohly by to být svilušky.
Opisuji z knihy:
Příznaky: na listech žlutobílé tečkovité skvrny, na rubu pavučinky s načervenalými nebo zelenožlutými sviluškami.
Prevence: podstatně zvýšit... celý příspěvek > |  | Prosím určete sukulent, 2.9.2012 Na tlustici se mi to moc nezdá... Ty kuličky co jsou tam jako listy se ulomí i při nepatrném doteku. Rozrůstá se celkem rychle, ale nemá ani žádný pevný stonek.
|  | Prosím určete sukulent, 1.9.2012  Dobrý večer,
přivezla jsem si z dovolené sukulent, ale nemohu ho zařadit. Pomůžete mi prosím?
Děkuji, Ivča |  | Normální hlína, 1.9.2012 Dobrý den,
jestliže se jedná o phalaenopsis, rozhodně ji nedávejte do jakékoliv hlíny. Tím udusíte a zničíte veškeré kořeny. Nejvhodnější je substrát přímo na orchideje, já používám čistou piniovou kůru od výrobce Floria a přmíchávám... celý příspěvek > |  | Usychání kořenů a stonků, 30.8.2012 Dobrý den,
orchidej mi také připadá v pořádku a zdravá. Listy jsou prosím tuhé, pevné?
Jediné, co mohu doporučit, je orchidej přesadit. Všechny uschlé, shnilé a špatné kořeny ustřihněte, proti plísni doporučuji ranky zaprášit... celý příspěvek > |  | Zelené fleky na kořenech, 30.8.2012 Dobrý den, nemohla byste vložit fotku? Pomohlo by to při bližším určení. Děkuji :) |  |
 |
|