přesazení orchideje
|
|
|
|
host - 83.131 (?) 14.5.2009 11:42
Dobrý den,
v jednom hobby marketu jsem si před dvěma měsíci koupila krásný Phal, ale zřejmě není v moc dobrém substrátu (i po více než dvou týdnech je vlhký, ostatní orchideje mi krásně proschnou ani ne za poloviční dobu) a začaly mu uhnívat kořeny. Chystám se ho tedy přesadit, ale chtěla jsem se zeptat, co s hnijícími kořeny, jak je mám odstranit?
Vanda
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.251 (?), 22.3.2009 9:51, zobrazeno: 44629x
Dobrý den,
můžete mi někdo poradit, jestli můžu přesadit kvetoucí orchidej?
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6585) - 128.44 (?), 22.3.2009 10:10
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.251 (?), 22.3.2009 10:14
Koupili jsme ji ve výprodeji a moc se mi nelíbí substrát, ve kterém je.Je to jen samotná kůra a není moc hezká (nevím jak to popsat), ale myslím, že to není akutní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lili - Stříbrný Zahrádkář (337) - 205.130 (?), 22.3.2009 14:45
Drcená kůra je vhodný pěstební substrát. Kořeny potřebují vzduch. Pokud má orchidea zdravé kořeny (bude to předpokládám některá v průhledném květináči, takže je vidíte a můžete posoudit) tak není důvod k přesazování. A zopakuji - nepřelívat!!! Spíš snese trochu přísušku než zamokření, mokro je pro orchidej cesta na věčnost. Nikdy nesmí zůstat stát voda v misce. Chcete-li hnojit, tak stačí obyčejné květinové hnojivo, ale v poloviční koncentraci, tak po čtrnácti dnech.
Přidávám foto orchideje Phalenopsis z výprodeje - zdravá rostlina s živými dužnatými kořeny. Za sucha jsou sametově stříbřitě šedozelené, navlhčené živě zelené.
Přeji úspěšné pěstování a mnoho radosti z květů.
|
|
|
|
|
|
|
Pavlinecka - (1) - 159.239 (?), 1.5.2009 13:30
Dobrý den,
potřebuji poradit, přesadit či nepřesadit.Zakoupila jsem Phala před 14dny v OBI.Je v průhledném květináči, kořeny má zdravé, substrát kůrový.Ovšem, když jej prstem prohrábnu jsou v něm lesklí šediví podlouhlí škůdci, rychle lezoucí do hlubšího substrátu.Jsou tak malincí, že nevidím, zda mají křídla, či krovky.O lary smutnic se nejedná, ty vypadají jinak.U ostatních Phalů jsem je/zatím/ nenašla.Nechávám proschnout, snad je to zlikviduje.Nevíte někdo co je to za prevíta a jak se ho zbavit? Při zakoupení byl substrát dost mokrý a stěny květináče porostlé řasami/málo/. díky moc P.
|
|
|
|
|
|
|
host - 83.131 (?), 14.5.2009 11:42
Dobrý den,
v jednom hobby marketu jsem si před dvěma měsíci koupila krásný Phal, ale zřejmě není v moc dobrém substrátu (i po více než dvou týdnech je vlhký, ostatní orchideje mi krásně proschnou ani ne za poloviční dobu) a začaly mu uhnívat kořeny. Chystám se ho tedy přesadit, ale chtěla jsem se zeptat, co s hnijícími kořeny, jak je mám odstranit?
Vanda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|