Dendrobium - konec?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.52 (?), 10.7.2009 20:07
Dle mého jde o teplomilné d.phal, já mám dvě a celoročně je mám na jihozápadním okně a pravidelně kvetou.Zkuste blíže popsat jak se o něj staráte
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Věrka2 - Stříbrný Zahrádkář (133) - 216.28 (?), 10.7.2009 21:58
Také se domnívám, že jde o teplomilné dendrobium phalaenopsis.
I já mám jednu rostlinu a stejně jako Vy na jižním okně, kvete bez problémů.
Podle toho co píše Micuko bych řekla, že zalévat jednou za 14 dnů je málo. Já koupu jednou týdně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.98 (?), 20.7.2009 10:59
Já vím přesně kde jste udělala chybu. D. phalaenopsis hybridy jsou potvůrky, které mohou snadno přijít o kořeny. Rostlina pak sesychá a pahlízy se typicky smrsknou, kytka se snaží zachránit tvorbou keikies ale už je většinou na záchranu pozdě. Holt v Thaisku maj teplo vlhko a zalévaj to akorát, a kytka po těch stresech při přepravě a stání v Bau shopech, často přichází o kořínky. Majitelé parapetáři pak třeba zalévají ještě více, aby seschlou rostlinu zachránili, to je normální. Ideální tyhle kytky hned po koupi přesadit, a to do směsi hrubé kůry z borovice či dubu, polystyrenu, a dřev uhlí. Dokonce ani nemusí být mech, teda lépe když není! Hliněný květník je jistota a vypadá lépe než plast. Pro tyhle kytky je vysychání balu dost zásadní věc. Nemusí být špatné, použít po přesazení nějaký fungicid jako zálivku, protože kořeny mají opravdu citlivé, ale záleží i na odrůdě! Rosit list vůbec není špatné, rostlině to prospívá!
Karlos.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.41 (?), 20.7.2009 12:04
je to dendronobium Ema Gold, nechejte keiky hodně narůst - aby měly kořeny minimálně 5cm dlouhé čím delší a více kořenů tím lépe, potom je teprve zasaďte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|