 |
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Problém se zelím, PP., 10.12.2024 5 cm potopené je zbytečně moc, stejně vyplave nahoru. Stačí když bude zalité a hlavně bez přístupu vzduchu, stále voda ve žlábku a kontrolovat. |
| Problém se zelím, VASEK5, 10.12.2024 Prevarte vodu pridejte sul zamichejte ochutnejte a zalijte zeli aby bylo 5 cm potopene a nechte v chladu vasek5 | Problém se zelím, host, 10.12.2024 Dobry den, zelí jsem dala po4tydnech do chladu, ale zjistila jsem, ze je suché, mam tam pridat vodu se soli a nechat ho v chladu? | Olej, host, 28.11.2024 Vlákno tu je, ale o oleji tam toho mnoho není.
Ideální je transformátorový, může být i hydraulický.
| Olej, host, 27.11.2024 Je tady o tom celé vlákno "Tepelné médium do dvouplášťového kotle", mrkněte tam.
Lída |
| Olej, host, 27.11.2024 Prosím, do dvojplášťového kotla aký olej? Ďakujem. | Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, host, 15.11.2024 Višňovice - pálenka z višní - se vyrábí stejně jako slivovice, destilací zkvašených plodů. Višňovka (griotka) je oslazený likér z višní naložených v lihu (destilátu, lihovině). Mandlovice je technologicky nesmysl (viz výše). Mandlový likér se dá... celý příspěvek > | Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, host, 14.11.2024 Byla bych vam moc vděčná za postup výroby višňovice a mandlovice, nebo i jiných... pořád se učím a zkouším.Moc vam děkuji za ochotu mariesuchackova@seznam.cz |
| Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 14.11.2024 Pil som slivovicu s prichutou a vonou kapusty, pravdepodobne bola vypalena zo zhniteho kvasu. A pil som aj razovicu, s prijemnou vonou malin, velmi chutna. Nie je dolezite z coho je palenka vypalena, dolezite je aby chutila. | Měděnka, host, 1.11.2024 Musí tam být i Voda? Když dám do 100l kotle jen 2l octa tak se kotel zdeformuje ne? | Lis na ovoce, vodní lis, lis na vodu, hydropress - zkušenost, doporučení, host, 23.10.2024 Mal som na mysli keď už je drť vylisovana tak je tam cca 200L a 50L vyliskov. Pri plnení je potrebné vak nechať napustený bez tlaku cca 50L a ostáva tam asi 200L miesta na jablká. Pri lisovaní hrozna môžete vak nechať úplne vyfučať-zmačkať. To... celý příspěvek > |
| Lis na ovoce, vodní lis, lis na vodu, hydropress - zkušenost, doporučení, host, 3.10.2024 Odpovídal jsem hostu 33.212 a ten doslova píše ohledně vzduchového lisu toto: "Pri roztrhnutí to dokáže vystreliť ten oceľový dekel." Takže se zde bavíme i o vzduchových lisech.
Mýlíte se. Host 33.212 psal doslova:: ...mám nerezový výklopný... celý příspěvek > | Lis na ovoce, vodní lis, lis na vodu, hydropress - zkušenost, doporučení, host, 3.10.2024 To host 236.1: Odpovídal jsem hostu 33.212 a ten doslova píše ohledně vzduchového lisu toto: "Pri roztrhnutí to dokáže vystreliť ten oceľový dekel." Takže se zde bavíme i o vzduchových lisech. | Lis na ovoce, vodní lis, lis na vodu, hydropress - zkušenost, doporučení, host, 2.10.2024 Čo sa týka objemu tak, pri plnení lisu hroznom môže byť vak vyfúknutý. To je 10L = vak a tlak 0bar. Hrozno tým pádom 240L (bez problémov sa tam dá objem 300L kade, keďže šťava rovno odteká). Po cca 1 hodine lisovania má vak = voda 200L (3bar) a... celý příspěvek > | Lis na ovoce, vodní lis, lis na vodu, hydropress - zkušenost, doporučení, host, 2.10.2024 ...že by výrobci lisů byli tak hloupí a prodávali pneumatické lisy, kterým při protržení membrány vystřelí vrchní víko? Tento blaf máte odkud?
To ne, pneumatické lisy jsou na použití stlačeného vzduchu konstruované. Ale my se tu bavíme o... celý příspěvek > |
 |
|