Zahradní drtič
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 228.6 (?), 19.8.2008 8:59, zobrazeno: 14380x
Dobrý den!
Vybírám zahradní drtič. Mám klasickou okrasnou zahradu - vzrostlou, taky nějaké ovocné stromy - cca 1000m2.
Může mi někdo poradit? Máte s nimi někdo zkušenosti? Taky nevím, jaký je rozdíl mezi nožovým, válcovým nebo frézovým mechanizmem - co je lepší?
Děkuji za odpovědi. Karla
|
|
 |
|
 |
 |
|
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář (303) - 120.129 (?), 19.8.2008 22:50
Zkuste použít vyhledávání, tuším se tu na toto téma už diskutovalo.
Já mám nožový a po zhruba roce používání myslím, že se osvědčil. Prakticky jediné, co je v něm problém posekat, jsou zkroucené větve - špatně se do něj zasouvají.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
evina b - (9) - 155.212 (?), 20.8.2008 8:19
Letos jsme koupili Flymo a dobře jsme udělali. Větve do 4 cm schroustá dokonale a tiše. Jen se nesmí zapomenout zacvaknout pojistka na sběrném koši. Aby člověk nebyl za blbce, jako my, když jsme drtič vzali na výlet do Hornbachu, aby nám vysvětlili, že na reklamaci to vskutku není. :-)
Zatím maximální spokojenost.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.4 (?), 9.1.2009 8:18
Rozhoduji se mezi štěpkovači Flymo, Bosch 2500 a Brill 4000. Můžete mi sdělit, jak jste nyní spokojená s Vaším Flymem. Viděl jsem reklamní video a připadá mi to dost snadné až umělé. Co větve, které mají výhony na všechny strany, třeba jabloň, hrušeň - těch mám nejvíce. Nemusíte je nejprve upravit, aby do štěpkovače vůbec vlezly? výsledná štěpka vhodná k topení v odhořívacím kotli? Věřím, že už nějaké zkušenosti máte. Děkuji za odpověď. R.Plecháč
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 73.1 (?), 23.3.2009 21:25
Na základě diskuzí a poznatků jsme neodolali a koupili štěpkovač Bošku 2000 se šnekem. Po prvním asi 3h štěpkování jsme maximálně spokojeni. Krásně zvládá sežvejkání seřezaného živého plotu. Z toho jsem měl největší strach. Jsou to větve cca 3/4m dlouhé silné cca 3cm a na konci silně rozvětvené. A pak následoval silový test s proschlým ořešákem. Větve max 3,5cm, krásně je nasekala na špalíky. Kousla se jen na rozvětvení. Cenově to dopadlo taky dobře, měli jí v hobby marketu ve výprodeji za 8t Kč. Mohu tedy doporučit.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|