Na takové ptákoviny bude stačit Malorex HOBBY o obsahu 5l s univerzální tryskou. V případě použití k napouštění stavebních konstrukcí, mít u sebe kbelík s vodou a při přerušení práce, špricu do něj ponořit a po ukončení okamžitě celý postřikovač vymýt. Takový přístroj stojí nad 400Kč. V případě zatuhnutí lepidla-penetrace-napouštědla, můžete klidně zahodit a koupit nový.
Pane Vysloužile, jestli máte 2,8baru málo, můžete si klidně pořídit SOLO 433. Ten je schopen dávat tlak až 30barů. Do vašeho sadu, by to bylo přímo super.
Hmm, to je pěkná věcička, značkový stroj, kvalitní motor, přijatelná cena. Ale já bych ho fakt nevyužil. Na těch pár postřiků - kadeřavost, pilatka - to nemá cenu. a na strupovitost i obaleče jsem rezignoval.
Mám elektrický zádový postřikovač italské výroby (dlouho už mimo provoz). Po provozních zkušenostech ho nemůžu doporučit. Nejde ani tak o obsah nádrže (může se naplnit třeba polovičním množstvím) ale nosíte ssebou stále akumulátor cca 4-5kg a potom je to jemná mechanika (motor velký asi jako špekáček a čerpadlo se zalepí usazením zbytků postřiku - při vší péči s výplachem). Ovládání uvnitř je pomocí jemného el. zařízení s polovodiči a odpory, dostane se tam kapka vody a je hotovo. Viděl jsem na něj reklamu s prací ve velkém skleníku. To snad ano, ale vyjít si s ním stříkat sad, či vinici pěkně do svahu vyžaduje odvahu. Skála