Kosa
|
|
|
|
host - 104.243 (?) 12.12.2016 15:59
Hoch nepotřebuje rozmýšlet, on si to musí zkusit. Příjde na to, že i řídká louka se jen tak hned nedá kosit ručním nástrojem, kterému se říká kosa, také se zmiňoval o kosisku, no já v Česku, od Ostravy, po Českou Lípu nenarazil na takové co by vhovovalo biomechanice ručního sečení. Může zkusit se spodní klikou (madlem), keré se bude nacházet kousek nad kolenem a to druhé o metr výš. Než vyhrabe tu houni stařiny, co tam zbyla po strojním sečení, tak ho to přestane bavit. Jó, mohl by to vertikutovat (výraz, že by se jeden po*ral), vertikutátorem se sběračem a pokaždé to musí po jakémkoliv strojním sečení opakovat. Teď ještě co s pokosenou trávou. Po jakékoliv sekačce na vysokou trávu, nastoupit s hráběmi je tentamen. Jó po kose, je to parádní brnkačka.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 12.12.2016 14:17
problém je, že keď ste boli mladý, tak lúka sa pravidelne kosila, prihnojovala, teda sa lepšie kosila. dnes hrozí, že tam budú nerovnosti, krtince, jamy a pod. a kosenie kosou bude zdraviu škodlivé (na nervy). keď pozemok nebol pravidelne kosený, tak ja by som ho najskôr nechal "zrovnať" mulčovačom, až nasledujúce roky kosil, ale technikou. podobný entuziazmus mám za sebou, odvtedy používam techniku, je to rýchlejšie a zdravšie (na nervy) :D
p.s. ako dieťa ma to tiež bavilo, keď som mal nakosiť na fúrik pre zveratá a tešil som sa na to veľmi, baviť ma to prestalo, keď som ako tínedžer mal kosiť celú záhradu :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.243 (?), 12.12.2016 15:59
Hoch nepotřebuje rozmýšlet, on si to musí zkusit. Příjde na to, že i řídká louka se jen tak hned nedá kosit ručním nástrojem, kterému se říká kosa, také se zmiňoval o kosisku, no já v Česku, od Ostravy, po Českou Lípu nenarazil na takové co by vhovovalo biomechanice ručního sečení. Může zkusit se spodní klikou (madlem), keré se bude nacházet kousek nad kolenem a to druhé o metr výš. Než vyhrabe tu houni stařiny, co tam zbyla po strojním sečení, tak ho to přestane bavit. Jó, mohl by to vertikutovat (výraz, že by se jeden po*ral), vertikutátorem se sběračem a pokaždé to musí po jakémkoliv strojním sečení opakovat. Teď ještě co s pokosenou trávou. Po jakékoliv sekačce na vysokou trávu, nastoupit s hráběmi je tentamen. Jó po kose, je to parádní brnkačka.
|
|
|
|
|
|
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 156.126 (?), 12.12.2016 17:10
Hm, vůbec jsem nepochopil, co jste svým příspěvkem nějakému hochovi chtěl vlastně říct. I přes vaše znechucení těmito pracemi, trávu sekat budu.
Jediný, na co jsem se ptal, je rychlost kosení oproti sekačce...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 12.12.2016 17:22
|
|