kosa
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 15.9.2011 20:05
S padesátkou se to nikdy nenaučíte. S tou se to už musí umět. Optimum jje sedmdesátka, k ní dobré kosisko, někoho, kdo umí naklepat, a dát základní teoreticé znalosti s ukázkou praxe.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.25 (?), 25.9.2013 19:58
Kdyby ještě žil Jirásek, tak by měl z tolika románů na tak malém prostoru, velkou radost.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 15.5.2014 16:30
Ahoj.Nemyslete si, že když si koupíte rakouskou kosu, tak máte vystaráno.Ani ruská neseká sama.Pořád budete potřebovat nějakého údržbáře.My co vám tu radíme, tak vám moc platní nebudem.Radit je někdy těžké.Co by jste pořídila malemu klukovi, aby se učil sekat.50ku nebo 70ku.No nic.Moje žena umí sekat kosou dost dobře, ale to je všechno.Poseká tak 5x5 a končí, protože má odsekáno.Máte koňský výběh tak asi taky koně a fyzicky v pohodě.I tak bych si přál až si pořídíte ty kosy a budete při sekání koukat jak vysoko stojí slunce, aby jste si vzpoměla, že jsem vám doporučoval motorovou kosu struna+nůž..Ale třeba vás podceňuju.Uvidíte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 163.38 (?), 15.5.2014 19:51
Na nedopasky určitě stačí padesátka. Ale je tu ale, to je zda umí kosit, to je třeba se napřed naučit, s padesátkou to nějak nejde. Motorová strunovka je na tuto činnost hovadina!! Dotyčná by se mohla ozvat, jak to dělá, čím a jak jí to jde, protože potaz je z roku jedenáct.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Tibor z UH - (47) - 222.63 (?), 27.5.2014 23:03
Omlouvám se, že skáču sem. Chci dát dotazový příspěvek co mám za kosu -tedy výrobce-jestli to někdo pozná. První podrobný dotaz se mi podařilo vložit omylem o něco výše.Tak zde jen třetí foto.
Díky Tibor z UH.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.166 (?), 30.5.2014 7:11
Mne osobně by to zajímalo také. Zkoušel jsem hledat dle rady SvK, ale marně. Co když to neni vikingský drakar, ale čínský drak. Mám pár kos, jsou staré jako Metuzalém, ale nikde jsem na netu vyražená loga nenašel. Je zde celá řada stránek psaných anglicky, ze všech koutů světa, bohužel z této řeči znám jen All Right a znaky, které se tam vyskytují, jsou jen živých firem. Na mých kosách se vyskytuje liška, nebo nějaké jiné zvíře, papoušek, kovářský svěrák a nějaký zvláštní uzel. S kosou, se kterou se seče nejlépe a která je pro mne správně zahnutá, má poměrně široku čepel, příčně hodně prohnutou a jejíž původ bych uvítal, neni možné identifikovat, znaky zmizely s korozí, nebo tam nebyly žádné.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.16 (?), 25.3.2023 12:59
Jirko, zkušenosti se zmíněnou kosou nemám, ale mohu vás informovat o tom, že si můžu zpívat „ole ole náš...“
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|