kapusta



Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
20.7.2008 21:43

Nepletete se, kapusta je zelí. Na Slovensku si vždycky dáváme kapustňačku, což je naše zelňačka.    A na to zhnědnutí také dávám kyselinu citronovou. Funguje to na všechnu zeleninu.  Když například dělám cokoliv z celeru a chci aby byl bílý, tak přidávám také kyselinu citronovou.  Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 16.118 (?), 20.7.2008 16:25, zobrazeno: 15065x

Prečo kapusta ktorá sa použije včalamáde po sterilizovaní v pohári ohnedne?Vie niekto poradiť ako na to?

   
jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 20.7.2008 18:30

Slovenská kapusta je české zelí, česká kapusta je slovenký kel. Alebo sa pletiem?

Viem, že s tým máme v našej federálnej rodine vždy problém.

(Myslím, že moja babička dávala trochu kyseliny citrónovej.)

      
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 20.7.2008 21:43

Nepletete se, kapusta je zelí. Na Slovensku si vždycky dáváme kapustňačku, což je naše zelňačka.    A na to zhnědnutí také dávám kyselinu citronovou. Funguje to na všechnu zeleninu.  Když například dělám cokoliv z celeru a chci aby byl bílý, tak přidávám také kyselinu citronovou.  Zdravím - Daniela.

         
host - 16.118 (?), 21.7.2008 14:41

Milá Danielka, často čítam Vaše poučné rady.mne ste odpovedali na otázku o fuksiach, ktoré mám tohoto roku pekné.Teraz sa chcem spýtať ohľadom kapusty, aký je postup s kyselinou citronovou, kedy sa pridáva do čalamády a aký je pomer.Ďakujem, Eva

            
host - 91.21 (?), 21.7.2008 14:54

Zelí v čalamádě zhnědne od octa, musí se použít bílý ocet, kyselina citronová je "jinak" kyselá ale je to věc chuti.Např.křen ošetřený kyselinou citronovou zůstává bílý ale je kyselý což mě třeba vadí.

            
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 21.7.2008 20:42

Milá Evo, já do čalamády zelí nedávám.  Zelím plním papriky, nebo ho zavařuji v okurkovém nálevu. Ještě mi nikdy nezhnědlo.  Kyselinu citronovou používám tam, kde její chuť nevadí, ale nesmí se to přehnat, aby to nebylo příliš kyselé. Myslím si, že proti zhnědnutí zelí by také pomohlo, kdbyste ho přelila vařicí vodou s trochou kyseliny citronové a potom ho teprve použila do směsi na čalamádu.  Zdravím - Daniela.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika