Kompost - přehazování
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.162 (?), 9.12.2016 15:47
Na jaře ho už nepřehazuji, až pak na podzim ho rozvezu. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.81 (?), 9.12.2016 17:23
Nejspíš to budou vajíčka slimáků...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.89 (?), 9.12.2016 22:09
Máte pravdu v tom, že nekladou vejce ale jsou vejcorodé to znamená, že při jejich vypuzování jsou malí slepýši již plně vyvinuti ale nenalézám vejce ale pouze obaly a jsou o dost větší než vajíčka slimáků a v kompostu nikdy žádná vajíčka slimáků nemám, protože právě slepýšům chutnají.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 10.12.2016 5:25
V mém kompostu sídlil rejsek, chytila ho kočička, tu zas trhnul pejsek ! Já hmotu hrubou, různorodou, ze které časem vzniká hmota jemnější, homogenní cíleně nepřehazuju. Zakládám a držím obmyšlený tvar kopce-tu s kruhovou, jindy obdélníkovou základnou. Povrch překrývám zjara vrstvou kvalitní záhonové zeminy, osazuju tykvemi, v další sezoně rajčaty, potom čímkoliv k jídlu, či zdobným, popřípadě teď už jemný, mikrosvětem a žížalami zpracovaný, obohacený matroš rozfrkám kam je mi libo-na záhony, do sadu... SPCH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Karel Sechovec - (39) - 211.81 (?), 10.12.2016 14:07
Nevím jestli dělám kompost když tam nedávám žádný hnůj, možná se to jmenuje jinak...
Od jara do podzimu tam něco dávám, nejdřív z ostřihaných stálezelených i opadavých okrasných keřů větve ustřižené elektrickými nůžkami a pak ještě rozsekané sekačkou... Tráva, listí po shrabání.S tou trávou jsou největší problémy protože se zapařuje a plesniví, proto hromadu několikrát za rok kopáčem provzdušním a proleji vodou.Takto pracuji s kompostem rok, další rok zakládám další a ten starý už nechám být a po přesátí beru z něho hlínu na přesazování přenosných dřevin které mám v nádobách.Pár lopat také k novým stromkům, hrubé ještě dřevnaté části vracím zpět.Kompostu mám každý rok tak 2 kubíky.Máme slepice, ale od těch dávám "materiál"do nádob a vytvářím hodnotnou zálivku...
Ve městě jsou rozdané biopopelnice které město každých 14 dnů odváží, hodně zahrádkářů tam celý rok všechno dává...
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|