stihl, dolmar nebo husq?
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?) 23.11.2008 11:04
Zdravím Jiří, ono to není jen o těch zkreslených informacích (účel zkreslení ponechám stranou), je to i o čtení zdejších příspěvků. Jsou tu a i na jiných servrech, podstatné, platné a i poučné informace, postřehy a zkušenosti. Nejen amatérů, profesionálů, ale i zkušebních techniků, servisáků, jenže doba je taková uspěchaná, že spousta lidí si přečte z článku první řádky a dělá závěry. Mnohokrát jsem si všiml, že se tu stejné informace opakují v příspěvcích nedaleko od sebe, jen pro tuto věc! Myslím, že na nákup takového stroje je třeba si udělat čas, pozorně si projít stránky výrobců, navštívit a pročíst vlákna, třeba zde a teprve potom zadat dotaz. Neustále se tu opakují stejné chyby, dotaz na doporučení modelu pily, bez zadání potřebné práce, křovinořezu bez plochy a podobně!
Souhlasím s vámi a rád se budu na té slohové práci podílet! Pokud však zadavatel postupuje tak jak jsem nahoře popsal, bude se již ptát jen na zkušenosti s prací a servisem konkretních modelů. Ono srovnání lze objektivně udělat opravdu jen dle zjištěných technických dat, pocitově bude každému vyhovovat něco jiného! Zaplať bůh jsme každý jiný, jinak by to byla obrovská nuda a za čím by jsme se třeba my chlapi v létě otáčeli?
Radek
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.181 (?), 23.11.2008 9:26
Panove. Kdyz vidim co tady resite za problemy pro me jiz nesrozumitelne tak bych vas vsechny prosil o radu. Mam zajem o hobby pilu a chtel bych tu nejspolehlivejsi. Zajimalo by me, ktera znacka ma procentuelne nejmene zarucnich oprav. Chtel bych nejaky zebricek znacek. Neco jako nemecky TÜV u automobilu. Dekuji Radek.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 23.11.2008 10:38
Já ta srovnání dělám rád. Problém je v tom, že to, co požadujete je na obsáhlou slohovou práci. Další okolnost - posouzení takového srovnání je to, že se k tomu vyjadřují různě informovaní lidé. Plusem je to, že takto se nelze vyhýbat objektivitě a skutečným parametrům, ale mínusem je obhajoba čehokoliv, co je v takovém srovnání zpochybněno. Zejména to platí u neznalých a méně, resp. nějak zkresleně informovaných jedinců, kteří takové srovnání změní v napadání, preferenci jedné značky, nebo snahy prosadit to, co prodávají. Pokud by to bylo těchto nepříjemných důsledků zbaveno, tak to rád udělám. Jinak bych Vám doporučil si pročíst, pro Vás zajímavá témata - nejen zde. Potom se již můžeme detailně zaměřit na Vaše konkrétní požadavky.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 23.11.2008 11:04
Zdravím Jiří, ono to není jen o těch zkreslených informacích (účel zkreslení ponechám stranou), je to i o čtení zdejších příspěvků. Jsou tu a i na jiných servrech, podstatné, platné a i poučné informace, postřehy a zkušenosti. Nejen amatérů, profesionálů, ale i zkušebních techniků, servisáků, jenže doba je taková uspěchaná, že spousta lidí si přečte z článku první řádky a dělá závěry. Mnohokrát jsem si všiml, že se tu stejné informace opakují v příspěvcích nedaleko od sebe, jen pro tuto věc! Myslím, že na nákup takového stroje je třeba si udělat čas, pozorně si projít stránky výrobců, navštívit a pročíst vlákna, třeba zde a teprve potom zadat dotaz. Neustále se tu opakují stejné chyby, dotaz na doporučení modelu pily, bez zadání potřebné práce, křovinořezu bez plochy a podobně!
Souhlasím s vámi a rád se budu na té slohové práci podílet! Pokud však zadavatel postupuje tak jak jsem nahoře popsal, bude se již ptát jen na zkušenosti s prací a servisem konkretních modelů. Ono srovnání lze objektivně udělat opravdu jen dle zjištěných technických dat, pocitově bude každému vyhovovat něco jiného! Zaplať bůh jsme každý jiný, jinak by to byla obrovská nuda a za čím by jsme se třeba my chlapi v létě otáčeli?
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.8 (?), 29.11.2008 16:15
Dnes jsem novým Dolmar PS 45/35 pokácel a rozřezal na špalíky jablon o prúměru na pařezu asi 30 cm a pila se ani nezadýchala i když jsem ji nechal občas odpočinout, Byl to první větší průbrfar.Na celý strom stačila jedna nádržka.Jsem spokojen. Zdravím J.Š.
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.8 (?), 30.11.2008 10:51
Ještě chci dodat že je na pile 3/8 lišta což mne celkem překvapilo ale to nevadí snáz jde do dřeva a délka lišty 35 cm je akorát. Zdravím J.Š.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|