stihl, dolmar nebo husq?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
22.11.2008 14:52

Tak kterou Gl? To už jsou zase další tři! Nedělal jsem s nimi, ale podle vás  (J.S., vy a další), soudím PS 4600S.

Radek

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 90.168 (?), 22.11.2008 14:58

Kterou co?? Kterou mám, nebo kterou radim?  Mám PS 500, a z těch tří radit jednu nemůžu - nevim co s přesně s ní bude řezat ;-)   Gl.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.11.2008 15:09

Z těch všech co bylo navíc uvedeno fakt hodně záleží na co. To hlavně při rozhodování se mezi PS420C a silnějšími modely. Jinak celkově PS5000, 4600S, 500, 420C - zde je odolnější a výkonnější 500, ale 420C je zase šikovnější díky nižší hmotnosti, má navíc katalyzátor, což stojí za povšimnutí. Při volbě jedné pily, bez ohledu na cenu je to podle mého názoru tak, jak jsem to seřadil.  

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.11.2008 15:16

No jasně, že kterou radíte, J.S. už se vyslovil. :o)

Radek

host - 229.218 (?), 22.11.2008 15:34

Radku - moc děkuji.mirek

host - 28.148 (?), 22.11.2008 21:52

Vážení pánové, jestli tady někdo argumentuje jak se mu to hodí, tak jste to vy sami. Nedříve jste se oháněli, že mé informace nejsou podloženy testy společností DLG a KWF (pan Radek doteď neprozradil přesnou adresu), Když jste zjistili, že se mi podařilo informace z DLG dohledat a použít je k tomu, že u vámi opovrhováné HQ se ukazuje, že není tak hrozná, tak tyto testy zavrhujete a odvoláváte se na jejich stáří, já za to nemůžu, že tam novější nejsou. A k těm hodnotám vibrací jsem vždy napsal, že se jedná o průměr! to znamená, že jsem sečetl všechny tři hodnoty a vidělil je třemi!! a né že jsem si vybral to co se mi hodí! to děláte vy. A pánovi co se rozhoduje mezi HQ350 a PS500, bych doporučil přečíst si tuto diskusi Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?

Pane Radku ještě bych poprosil, aby jste byl trochu objektivní a když už tady neustále předhazujete lidem jak musíte spravovat HQ (mi jsme za celý rok neměli jedinou výměnu klikovky u 372XP), uvedl kolik oprav musíte provést u Sthilek.

p.s. osobně by mne zajímalo, které lesnické učiliště jste dělal?

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 22.11.2008 23:04
udělat průměr z hodnot vibrací je na h..no, pro zatížení obsluhy je rozhodující vždy nejvyšší hodnota. Obhajovat nepovedenou konstrukci motorové části řady H 340 345 350 váhou, vibracemi a nevím čím ještě je oblbování neznalých uživatelů. Největší problém u této řady a jonsered odvozenin je v uložení ložisek klikového hřídele do pružného plastového nebo gumového obalu (materiál neznám) který zároveň slouží i jako simering. Po sešroubování válce (H340 345) nebo příruby válce (H350) se spodní plastovou částí dochází během provozu k vymačkávání nebo vydrolování onoho materiálu, takže pila okolo ložisek klikovky ztrácí těsnost. Pokud toto nezachytíte včas a ložiska nevyměníte (rozborka a sborka pily, a musíte vyměnit ložiska protože ten obal se samostatně neprodává) tak tam kde se kov ložiska dostane do styku s karterem dojde ke zničení dosedací plochy takže ani nové ložisko netěsní a musíte vyměnit celou plastovou část. Pokud mermomocí chcete pilu od H, kupte si 55tku, osvědčený a vyzkoušený model.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.11.2008 23:15

Pane Panský, za 1) čeho chcete přesnou adresu? KWF? Vy nemáte vyhledávače?  Za 2) neuvádíte ani přesné, ani zaokrouhlené informace z DLG, ale jak jste sám napsal údaje z HQ materiálů, které jsou průměrné! To je vaše vyjádření!  Za 3) pan HH zde uvedl odkaz, který jsem nechtěl opakovat, ale pro vás opravdu asi nejde jinak! www.stihl.com/vib/czech/155.htm, nejde mi to kopírovat, neboť jsem v Linuxu. Za 4) Vždy jsem uvedl všechny údaje z předmětných testů!!! Žádný aritmetický průměr či cosi podobného! Kdo si vybral jaké hodnoty, není třeba se dohadovat, na uvedené adrese STIHLu je to jasné! Za 5) HQ není, alespoň mnou opovrhovaná, minimálně rozhodně méně než vámi všechny ostatní značky! Já o tom aspoň nepřesvědčuji ostatní! Letos jsem mněnil pět klikovek u 372 XP do dvou let stáří a jednu STIHL MS 440, pět let starou jsem celkově generálkoval! Makala v komplexce a pokud jste to někdy dělal, víte o čem je řeč! Nedivím se, že nemáte tyto poznatky, mně jste rozhodně jako servisák nepřesvědčil! Nevím kam měl směřovat váš odkaz, nicméně moc nefunguje a jak se můžete přesvědčit, osobně doporučuji tazateli Jonsered, pokud se na něj ptá a ne abych mu napsal, že je to šunt stejně jako druhá značka se kterou ho porovnává a jde si koupit ke mně STIHL!  Bohužel, ale tohle kličkování před skutečností to opravdu nezachrání! Jinak dělal jsem a dodělal Kněžičky a Harrachov! Nevím sice k čemu vám to bude dobré, ale asi zase něco vyšpekulujete. V této a lesnické branži jsem od roku 1977, do dnes a troufnu si tvrdit, že v podstatně horších podmínkách pro práci než v Praze. V obojím! Minimálně v prodeji. Již po druhé vám píši také odpověď, čemu že jste se elegantně vyhnul. byla to otázka ohledně vzduchových filtrů a stále jste nenapravil váš dojem z prohlášení, že k přístupu k válci u STIHL MS 260 je třeba 18 dílů demontovat! Navíc jste jasně sám řekl, že ani u MS 250 jste to nikdy nedělal!

Adresa KWF je : www.kwf-online.de/deutsch/index.htm, potom kliknout na rozcetníku na testy, vybrat si stroje, oděvy, nebo jiné.

Opravdu už mne nebaví takto věčně zanášet témata, ale je potřeba, aby se každý, pokud chce srovnávat, nejprve seznámil s druhou značkou důkladně a někteří i se základy mechaniky! Je zde tabulka od J.S., která jasně ukazuje jak na tom s tabulkovými hodnotami který model a jsem rád, že ji sem dal.

Radek

host - 223.78 (?), 23.11.2008 4:52

Ja bych si koupila Stihl, prvni nam vydrzela 25 let a rezeme drevo na zimu kazdy rok. Sice to neni ten model na ktery se ptate ale Stihl je opravdu dobra znacka.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 23.11.2008 9:17

Předpokládám, že všichni zde uvádíme to, s čím jsme se setkali a nemáme zájem poškodit jinou značku. Abych nějak doložil tvrzení svoje, ale i p. HH, Radka a dalších, vložím několik fotografií, které hlavně neznalému, které si myslí opak, otevřou více oči. Mám hodně podobných fotek - H340 a další, kvalita je mobilová, neboť jsem nepočítal a nepočítám s nějakou prezentací. Jen je někdy použiji, když se to hodí.   

stav gufer(ložisek) po demontáži
stav gufer(ložisek) po demontáži
zde to opakovaně netěsnilo
zde to opakovaně netěsnilo
Po demontáži Jon 2145, zbytky těsnícího tmelu na plastovém spodním dílu
Po demontáži Jon 2145, zbytky těsnícího tmelu na plastovém spodním dílu
bez komentáře
bez komentáře
uložení klikovky plast/kov - válec demontován
uložení klikovky plast/kov - válec demontován
po větší zátěži - výfuk propálil olejovou nádržku H 36
po větší zátěži - výfuk propálil olejovou nádržku H 36