stihl 441

standovic - (7) - 224.10 (?)
25.11.2008 15:57

zdravim, pouzivam tuto pilu uz 2roky na manipulaci, bez problemu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 11.107 (?), 20.1.2008 13:11

Bunny neodsouhlasujte něco co není pravda. Například Stihl má svoji prodejní síť kam dodává výrobky určené pro trh v ČR a zajišťuje servis těchto výrobků. Ten kdo v ČR prodává výrobky Stihl a není od nich autorizován pro ČR může nabídnout jen vlastní servis viz. ZZ ale zákazníka se záruční opravou pily koupené mimo zastoupení Stihl u zastoupení značky odmítnou, protože podle výr. čísla tato pila nebyla určena pro ČR a Stihl ji dedy  na náš trh nedodal. Ostatně přečtěte si toto:http://img242.imageshack.us/my.php?image=padelkystihl2he9.jpg
a pochopíte jak to u Stihlu funguje. Já v tuto chvíli nechci polemizovat o kvalitách monopolech a jiných věcech, ale tak to u Stihlu prostě je. Na přenosnou EU záruku v tomto případě taky zapomeňte. Jinak bunny opravdu se nevyjadřujte k fungování zastoupení Stihl  mimo váš stát obzvláště když, jak se ukázalo, o tom nic nevíte. Přečtěte si na zmíněné adrese zásady prodeje než mi odpovíte. A říkám, ponechme stranou co je a co není dobře prostě to tak je a i mě se spousta věcí nezamlouvá.

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.112 (?), 20.1.2008 13:52

fajn, nerozumiem co ste chceli prispevkom povedat, ale pokusim sa na to zareagovat... ja som pisal toto:

mate pravdu, pokial si vyrobok kupite v CR cez net obchod... tak by to malo fungovat a zarucny servis by vam mali urobit kdekolvek resp. urobi vam ho servisne stredisko...

na oficialnej stranke Stihl http://www.stihl.cz/navi/index.php?m=50 je podrobny zoznam predajcov Stihl, teda ked si kupim pilu, u ktorehokovek z nich, tak zarucnu opravu mozem uplatnit kdekolvek, ci sa mylim? to, ze nebudete kupovat pilu cez online obchod u spolocnosti, ktora nie je uvedena na tej stranke je snad jasne, o tom sa bavit nebudeme... ale zarucny servis nefunguje kdekolvek v CR bez ohladu na to, kde bol vyrobok kupeny???

---

konkretne co bolo zle na tejto casti prispevku:

ale pokial kupite vyrobok v zahranici, tak zaruka v CR neplati... ak by sa dala "dokupit" k produktu tzv. medzinarodna zaruka ako napr. u notebookoch, tak by zarucny servis platil aj v CR

podla mna vsetko co je tam napisane je pravda, ale samozrejme mozte ma opravit, alebo na pilu, ktoru si doveziete z Nemecka mozte uplatnit zarucny servis aj v CR? myslim, ze nie... teda ma opravte, ak sa mylim...

---

vy ste pisali toto:

Na přenosnou EU záruku v tomto případě taky zapomeňte.

prosim vas,kde konkretne v mojom prispevku som pisal, ze u motorovych pil plati prenosna medzinarodna zaruka, pokial viem, tak som napisal toto:

co sa tyka servisu a platnosti medzinarodnej zaruky, tak tu zalezi vsetko od konkretneho vyrobcu a tovaru... ale pokial viem tak u motorovych pil nic take nefunguje...

host - 11.107 (?), 20.1.2008 16:21

Bunny, prosím vás pěkně, buď jste nečetl ten odkaz co jsem uvedl a pokut ano pak se zaměřte na bod 2. Čtěte pomalu a pozorně. Výsledek by měl být ten, že konečně pochopíte, že prodej značky Stihl přes internet zastoupení této fyrmy nepodporuje a produkty Stihl prodávané i tímto způsobem označil za šedý dovoz a oni dokonce použily nelegální. Opravdu, přečtšte si to a měl by jste mít jasno. To o EU záruce bylo myšleno tak, že Stihl nemá zájem toto podporovat takže nákup eurozáruky neexistuje. Nebyl to útok. Já se Stihlem pracovně nemám nic společného, to si myslím stojí za zmínku a některé praktiky se mi taky nelíbí, třeba v dnešní době by záruka v rámci "šengenu" byla standartní věc a pilu by si tím pádem mohl člobrda koupit kde chce. Teda v tom rámci. Nic méně podmínky jsou takové jaké jsou a vaše odpovědi nasvědčovaly tomu, že je to jinak, proto se snažím dokázat jak hluboce se mýlíte. Vám se bude zase zdát, jako už poněkolikáté, že na vás útočím. Neútočím, ale ozvu se když čtu jak vaše myšlenky vedou Pedra KV jinam. Pedro ať si doveze pilu z USA za dobrý peníze, ale případné opravy pily nebudou záručními ale plně hrazeny zákazníkem. Další otázkou je, zda tyto pily  nemají nějaké anomálie na které nejsou v evropě třeba díly. Takže má levnou pilu, ale bez záruky.

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.112 (?), 20.1.2008 17:29

ospravedlnujem sa, mate pravdu... a ani som vas odkaz nepozeral... teraz ma napadlo, ze v minulosti som hladal Stihl online, aj na usa strankach a vzdy tam bolo, ze to je iba prezentacia, ze Stihl sa neda kupit online, ale bola tam adresa predajcu kamenneho obchodu... je to blbost, ale je to tak, zial...

PedroKV - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 16.68 (?), 17.2.2008 14:21
ad dovoz z usa: když se povede dobrý kup, vyplatí se to i s tím, že případná oprava bude placená. Jinak teď po čase jsem se dostal zpět k této diskusi (škoda, že fórum neposílá mailem upozornění na nový příspěvek) a mezitím jsem si i v.pdf od Stihlu přečetl, jak je to s těma zárukama přes internet a je to jasné.

Politika Stihlu se zdát být také jasná: nechce, aby si lidé výrobky Stihl kupovali přes net stejně jako cokoliv jiného, protože se jedná o nebezpečné výrobky a chce mít jistotu, že při koupi bude člověk alespoň minimálně poučen. Díky tomu minimalizuje riziko, že se budou jeho výrobky objevovat ve zprávách v souvislosti s nějakým neštěstím.

Jiná věc je ta, že někdo kupuje už druhou nebo třetí pilu a žádné takové řádně zaplacené poučení nepotřebuje..

Zajímavý byl ale v této souvislosti mail ze ZZ, kde píší, že jejich pily mi bezproblémů budou na záruku servisovat u mého prodejce Stihl.. Přitom ZZ není v seznamu aut. prodejců Stihl..

host - 11.107 (?), 17.2.2008 15:18

Ale váš prodejce je v tomto případě přece ZZ a uplatnit u nich případnou záruku na pilu Stihl jde. To ovšem nemění nic na tom, že oficiální dovozce tyto prodeje označuje za nelegální a označuje je jako šedý dovoz. Aby bylo jasno. Já nestraním ani jednomu. Stihl má své jaké si podmínky celosvětové a kdo na ně přistoupí a chce výrobek Stihl podřídí se. V ČR jde hlavně o cenu tohoto zboží, takže je na každém, pokut tuto značku chce, jak se rozhodne. Buď nakoupí relativně levněj v zahraničí a případné záruky uplatňuje v té zemi kde nakoupil, nebo akceptuje tuzemské ceny sítě Stihl a záruky uplatní po celém území ČR.

host - 90.168 (?), 23.1.2008 23:07

Hm, nová Dolmar 5100S za 323,- USD (bez dopravy) - nejedete náhodou někdo do Emeriky? ;-) Gl.

host - 99.106 (?), 24.1.2008 9:11

Oficiální listová cena Dolmaru v USA je pro PS 5100S stanovena na 409,-USD.  Většina prodejců ji nabízí s mírnou slevou za 385 USD, tj pro nás za cenu mizerné hobby pily, to by si člověk rval vlasy. Kolik dostane Dolmar z této ceny po odečtení nákladů na dopravu a marže prodejců ukazuje, že výrobní náklady musí být hodně nízké aby se to vůbec vyplatilo prodat. Kdyby si třeba Dolmar otevřel přímo v Hamburku výdejní sklad a prodával PS5000 za 300 euro, dostal by mnohem více peněz a zájem by byl obrovský :-) 

standovic - (7) - 224.10 (?), 25.11.2008 15:57

zdravim, pouzivam tuto pilu uz 2roky na manipulaci, bez problemu

host - 176.51 (?), 25.11.2008 16:35

host - xxx.xxx.99.106 (?), 24.1.2008 9:11

zase off topic, ale ked musis, tak musis :) ak by Dolmar alebo ina znacka znizila podstatne ceny, neznamena to, ze zaujem by bol obrovsky, nezmanena to ani, ze obrat spolocnosti by sa zvysil, ani to, ze zisk by vzrastol... vsetko zavisis od elasticity dopytu, od nasytenosti trhu a od mnohych faktorov, castokrat aj iracionalnych... kludne mozte verit, ze Dolmar ako aj ine spolocnosti maju dobrych financnych manazerov, manazerov zodpovednych za marketing, predaj, planovanie a pod. a vedia stanovit cenu, ktora bude kompromisom medzi rastucim trhovym podielom, obratom trzieb, ziskovostou, predajnostou a pod. vsetko je tak ako ma byt, verte mi :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz