Solo 656 - Hq 359 - Jonsered 2156

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.203 (?)
20.1.2010 5:42
Zdroj: návod k pile 656 de. verze a ang. verze, kroutící moment 3,2 Nm.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.203 (?), 20.1.2010 5:42
Zdroj: návod k pile 656 de. verze a ang. verze, kroutící moment 3,2 Nm.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 20.1.2010 7:16

Ano, je zde, podobně jako u Dolmaru, jemně podsazená, skutečnost 3,4 Nm, nepředpokládám však, že by to bylo méně než 3,1 Nm u HQ 359. Takže "výhoda" vyššího obsahu jaksi strácí smysl. Vibrace na zadní rukojeti se skutečně pohybují DO 8 m/s2, což vzhledem k použité AV technice je logické, vyvrací se zde i zažitá fáma o "klidnějším " řetězu 325", s ním má např. 651 vibrace 8,2 m/s2, jak jsem však napsal dříve, nepředpokládám u hobby uživatele takové zatížení jako v profi provozu. Nepopírám, že to je v oblasti červené barvy. Cenový rozdíl pak, téměř 3 000,-, ještě umocňuje jinde jmenované skutečné výhody oproti těm dvěma. S Dolmary ji neporovnávám, neboť tak dotaz nezněl.

host - 161.14 (?), 26.1.2010 19:12

ja sem jeste nikdy v živote nevidel drevorubce v lese s pilou SOLO sice to muže byt dobry pila ale ja spoleham na prifi kvalitu to znamena STIHL-HUSQVARNA!!!MUJ NAZOR

host - 132.145 (?), 19.1.2010 21:35

Nevím co to je JPP, ale kamarád si tuSOLO 656 před týdnem koupil a je s ní hodně spokojenej.Dokonce po prvním řezání mluvil o šoku z toho, jak může pila pěkně řezat.Výhodou oproti švédům je cena, ta byla o dost nižší.Docela mě překvapilo, že k pile je lišta s výměnnou špičkou, což u Hq 359 a spol nebývá.Pozitivní také je to, že konec zadní rukojeti je vyhnut do oblouku směrem nahoru, což podle mne docela zvyšuje pracovní pohodlí při kontaktu z pravou nohou.  Jsem rád, že kamarád koupil pořádnou pilu evropské výroby, a těším se až si ji od něho půjčím, abych ji vyzkoušel a poznal jí jaksi pořádně. Já se domnívám, že s pilama je to jako s vínem, je spousta odrůd a těžko povědět jasně které je lepší a které horší. S pozdravem Michal

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 19.1.2010 22:58

Michale, co se stalo? To snad ani nejste vy! Jo JPP = jedna paní povídala, jen pro informaci :-). A jsem rád, že se našel další člověk, co nemá předsudky a hlavně netrpí pocitem, že to co napíší neurčití hodnotitelé nutně musí být faktem. Vibrace, jenž uvádějí "zdroje " J.S., už jsou za hranicí přípustnosti pro vpuštění výrobku na trh, myslíte, že by je kdokoliv mohl obejít? Hodnota 8 nebo 10m/s2 odpovídá strojům z počátku osmdesátých let! Věřte, že takové vibrace by poznalo i takové věci neznalé dřevo, jako já!

Lišta s výměnnou špičkou není nijakou prémií, po pohledu do ceníku Oregonu rychle zjistíte proč, cena lišty 16" - 678,- Kč, cena vrcholu - 622,- Kč, tak je to zajímavé, nebo ne? Je to možný zdroj opotřebení dříve, než je zdrávo! Běžnou lištu srovnám při ohnutí bez větších potíží, lištu s vrcholem velice pracně, spíše ne, než ano a potrhané nýty mohou spůsobit pěknou paseku, proto se od nich ustoupilo! Ani vodící kolečko není žádná výhra při ceně 382,- Kč a málokdy se mnění, ač je nabídnete, zatím vždy to vyhrála nová lišta.

Poznat pořádně pilu můžete nejdříve po aspoň 200 kubících ve hmotě aspoň 0,50 m3, to už musí ukázat co umí. Mám s ní za sebou cca 160 a začínám hodně uvažovat, že ta má desetiletá bábuška od STIHLu asi půjde do důchodu, někam na zahrádku a nahradí ji nejspíš některá z řady 665, 675, 681, nejspíš ta poslední. Zaujala mne výhoda jejich shodné hmotnosti a tím až "brutálního "poměru váha/výkon, jen 1,4 kg/kW! Co mne však tentokráte zarazilo, jsou některé hodnoty testu u KWF, kdy například uvádějí tuto hodnotu, při hmotnosti 7 kg a výkonu 4.7 kW, 1,6 kg/kW, což jaksi nejspíš nesvědčí o zrovna "proněmeckém " ovlivnění, nebo že by Německé kalkulačky počítaly jinak? Ta moje zatvrzele píše 1,48936 kg/kW. V tomto světle mi pak nějak nesedí hodnoty vibrací zadní rukojeti, náhle se šplhající od 2,5 náhle přes 8 m/s2.  Uvidíme.

host - 161.14 (?), 26.1.2010 19:14

spicka se neoplati kupovat stoji cca 250 kc a nova lista 600 a kdyz je spatne kolecko tak musi byt sedrana i lista...

host - 161.14 (?), 26.1.2010 19:17

cena dela vetsinou kvalitu Michale... pujc mi 656 pujdu sni do lesa napr.5 hodin bude vrcet... sem zvedavi jak si povede pro o proti husky nebo stihlky

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 26.1.2010 21:10

Zmákne to v pohodě, už pár kusů nahradilo nespolehlivou husku a zatím plná spokojenost.Je to jen otázka času, kdy si najde Solo cestu mezi zákazníky, kvalitou na to určitě má.

host - 21.92 (?), 26.1.2010 23:34

Cenu negarantuje kvalitu... cenu robi dovozca... ked sa dobre predava Stihl ako overena a ziadana znacka, tak si dava pre seba okolo 40 percent... ti co potrebuju presadit..Dolmar a SOLO, tam pracuje dovozca s marzou pre seba 15-25 percent... preto su u nas tieto znacky tak odlisne v cene... v Nemecku su takmer zhodne... cize pri tej istej kvalite moze byt aj rozdielna cena...

Pilař - (6) - 143.3 (?), 19.1.2010 16:36

Zdravím, jesti můžu poradit tak pouvažujte ještě o Husqvarně 346xp, je lehká rychlá v řezu a celkem spolehlivá. Jinak pokud trváte jen na těch Vámi uvedených tak bych koupil asi Solo, je to kvalitní značka a u nás nedoceněná. Jak píšete, nikdo ve Vašem okolí ji nemá, u mně taky né, ale proč nebýt první.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz