Zdravim, tak jsem po dlouhý době zase ze skříne vytáhl pilu, která zlobila už jako nová, ale vždycky jí stačilo nachvíli podržet při otáčkách a zase šla. Ale tak před 5 lety už přestala jít, kdy prostě běžela 5s, pak vyletěly otáčky a zdechla. Tak jsem nejdřív vyměnil pouze tešnění mezi karbecema válcem a to nepomohlo, tak tenhle víkend jsem si řek, že se do ní půstí zase. Rozebral jsem jí do posledního šroubku a rozpůlil. Píst je dobrej, vůle v ložiskách žádná, kroužky dobrý, kompresi má taky. Takže jsem dal nový gufera, nový těsnění mezi kartery a složil, pak jsem rozebral karbec a ty starý membrány jsem zkusil lehce přetěsnit silikonem. Na pile tedka nastavím volnoběh a krásně ho drží, ale jakmile přidám plyn a pustím, tak se pila přidusí, protože je asi moc bohatá směs jak uberu plyn a bud zdechne nebo chvíli drží hodně nízkej volnoběh a tak po 3s se zase zberká a už ho drží normálně.
Tak se chci zeptat, jestli to můžou dělat starý membrány v karburátoru. Sice nejsou nikde prasklý, ale jestli třeba stářim neztrdnou a jakmile uberu plyn, tak nekážou tu směs tak rychle zkorigovat.