Řetězová pila neřeže - co s tím?
|
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 213.141 (?), 28.9.2009 20:51
Když bude dělat to samé, tak se nic nestalo, jen zjistíte, že je problém někde jinde. Ale to jen odpovídám, ale sám tomu nevěřím. Více věřím tomu, že je problém v tom, že se o něco řetěz rychle otupí, nebo se rychle otupí, protože je špatně naostřen. To uhýbání něco naznačuje. Máte vybroušené břity tak, že horní plochy jsou bez poškozených hran a ostří se nesmí lesknout, to značí že břit není vybroušen a má otupené hrany. Poškozená odolná vrstva - chromová - na zubech musí být vybroušena, jinak zuby neřežou, zuby musí mít stejnou délku, omezovací zuby musí být sníženy na 0,65mm.
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.154 (?), 28.9.2009 20:39
100 let staré trámy jsou uplně hotové-červotoč a zatékající voda ho po takové době zničí, takže mě netahejte za nos, zlomí se sám, to není potřeba ani řezat a kdyby jste měl přeci jen velmi zdravé krovy, což pochybuji stačí ostrý řetěz a pokud má vaše hoby pilka možnost nastavit mazání řetezu na maximum nebudete mít sebemenší problém!!!S pozdravem majitel MS361
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 28.9.2009 20:53
128.154, nic ve zlém, jste sice majitel MS 361, ale moc jste toho zatím nenařezal. O zdravých krovech pochybovat můžete, ale jinak nic. Má chalupa s původní vazbou stojí a věřte že pevně od roku 1892! To samé platí o jejich stěnách! Je totiž roubená, takže mi ještě chvilku povídejte o "hotových" trámech. Až bude určena k likvidaci, velice rád vás s vaší profi pilou pozvu řezat :-). To víte, mám jen hobby STIHL 036, MS 440, 064, takže bez nastavení dávkování oleje a řežu cca den, dva do roka. Tazatelova el. pila asi bude taky hobby s příkonem 2000W. Ale vážně, 37.57 píšete že akát je pokácený dříve, jak dlouho leží? Půl roku, rok, to je to o čem píšu, v takovém dřevu lituji vás i pilu. :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.146 (?), 28.9.2009 20:59
zkuste mrknout, jestli nemáte křivě nasazenou lištu, resp. nečistoty na dosedací ploše, možná to tím nebude, ale mě to způsobilo jistý problém... 1b
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.31 (?), 28.9.2009 21:01
No já jsem takový starý krovy řezal a můžu říct že k věčeru když už se začalo stmívat a chtěl jsem to ještě dodělat tak bylo vidět jak se jiskří od řetězu, a od hrřbíků to rozhodně nebylo, asi tam byly ocelový červotoči!!! S pozdravem majitel PS 6400HSH.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.146 (?), 28.9.2009 21:08
nebyly natřený vápnem nebo vymazaný hlínou? taky bych to viděl na otupení řetězu hlínou nebo pískem, prachem apod...1b
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 28.9.2009 21:10
Ale ne, prostě ten prach tam je. Až se budou řezat trámy od dnešních odizolovaných vazeb, rozhodně ho bude méně. Tašky a zejména betonové, ty šedé, samozřejmě "pouští" jemný prach při každém větru, teplem, či chladem zapříčiněném sotva patrném posouvání, na spoustě půd se skladovalo seno. Týdně nabrousím dost řetězů tesařům a vždy je vidět kde se přistavovalo, mněnilo, opravovalo. Nové vazby jim řetězy neničí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.138 (?), 28.9.2009 21:13
Žádná el. pila řetězová nemá přepěťovou ochranu!! „ El. motor nemáte šanci poškodit, neboť jede v podstatě naprázdno a nic se mu nestane.“ přesně naopak!! Pokud obsluha chce něco uřezat s tupým řetězem musí na pilu tak přitlačit až začne pila opět řezat a to elektrický motor ničí. Případná proudová ochrana není všemocná.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|