Problem s filtrem na mot. pile

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?)
13.1.2010 19:45

Ne, myslel jsem technické řešení na pile, které způsobuje nižší zanášení vzduchového filtru. Lze srovnávat MS 440 a MS 441? Ne. Stejně tak to je u MS 310, kde je to řešeno tak, že se musí vzduchový filtr častěji čistit, než u jiných pil, které mají sání vzduchu v jiném místě a je to ošetřeno např. odsáváním prachu, nebo uvolňováním prachu z prostoru karburátoru, nebo předčištěním. Tím se prachu na filtr dostane méně. Mastný filtr na sebe váže více prachu, tím je účinnější, ale je dříve ucpaný. Zkontroloval bych ještě těsnost krytu, zda se nedostává prach tudy a nepoškození dílů. Při srovnání např. D 115 i, pily s předfitrem, stejně jako u MS 310 a nové řady PS 460-5000 je to rozdíl ve znečišťování filtru cca o třetinu. Potom je prostě starší technika na tom hůře a projevuje se to i tím, že ceny těchto pil jsou už nižší, neboť se postupně doprodají a jsou nahrazovány jinými typy. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 13.1.2010 19:45

Ne, myslel jsem technické řešení na pile, které způsobuje nižší zanášení vzduchového filtru. Lze srovnávat MS 440 a MS 441? Ne. Stejně tak to je u MS 310, kde je to řešeno tak, že se musí vzduchový filtr častěji čistit, než u jiných pil, které mají sání vzduchu v jiném místě a je to ošetřeno např. odsáváním prachu, nebo uvolňováním prachu z prostoru karburátoru, nebo předčištěním. Tím se prachu na filtr dostane méně. Mastný filtr na sebe váže více prachu, tím je účinnější, ale je dříve ucpaný. Zkontroloval bych ještě těsnost krytu, zda se nedostává prach tudy a nepoškození dílů. Při srovnání např. D 115 i, pily s předfitrem, stejně jako u MS 310 a nové řady PS 460-5000 je to rozdíl ve znečišťování filtru cca o třetinu. Potom je prostě starší technika na tom hůře a projevuje se to i tím, že ceny těchto pil jsou už nižší, neboť se postupně doprodají a jsou nahrazovány jinými typy. 

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.1.2010 20:59

A víte že ano? MS 440 a MS 441 mohou být osazeny shodným typem HD filtru a skříň MS 441 není až tak nepodobná technickým provedením MS 440. U MS 310 není téměř žádný rozdíl v konstrukci skříně filtru vzduchu jako u mnou výše jmenovaných modelů. Jistě, u řešení jiných výrobců, modernějších modelů STIHL zejména hobby řady je nasávání řešeno jinak. To však stále neřeší otázku v zadání tématu, ta rychlost zanášení má příčinu jinou, možná korespondující s vaší připomínkou kontroly těsnosti krytu. Předfiltr u MS 310 je spíše pro zachycení hrubých nečistot, kterých se obsluha zbaví rychleji pouhým otřením rukou, štětcem atd.. Pokud se projevuje problém chodu pily po jedné kárce dřeva, pak je prostě třeba hledat jinde, nebo vyměnit filtr.

Malý vzkaz pro admina, díky za smazání oněch hloupostí opět se zde místo konkrétních údajů objevyvších od tazatele, ale měl by se nad sebou alespoň chvilku zamyslet. Žádá-li o radu, pak nechť nenapadá a zcela bezdůvodně, radící !

host - 120.31 (?), 13.1.2010 22:24

Podle mě bude taky chyba spíž v obsluze než v konstrukci, sám jsem měl 4roky 390ku a za tu dobu jsem filtr jarovou vodou čistil jenom jednou a to pouze preventivně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz