Pila ktera vydrzi
|
|
|
|
host - 140.103 (?) 24.1.2015 19:19
Nejprve k Janimu: U ergonomie nejde jen o deko sem nebo deko tam, jde také o ostatní věci, např. Josered má rovně tvarované madlo místo sešikmeného např. mě toto absolutně nesedí, svoji roli hraje i šířka pily, délka pily, spojka ven atd Člověk musí ideálně před nákupem pilku ošahat vyzkoušet např. 550XP je lehká a člověk by řekl, že bude lepší než těžší 560XP ale mě třeba osobně nesedla, drží se mi hůř než 560 z důvodu toho, že má blízko přední a zadní držadlo a musím se hrbit. Nějakému střízlíkovi zase bude vyhovovat. Podle velikosti dlaně a délky prstů bude každému bude vyhovovat jinak silnější madlo atd. jednomu vyhovuje to a druhému zase něco jiného, rozdíly tam jsou.
Na 555 si můžete dát 8pinový prstýnek a rychlost řetězu pak bude shodná s 3/8, jestli chcete mermomocí 3/8 řetěz, pak vemte raději 562, jednak je na tento řetěz konstruovaná a za druhé nebudete muset při nákupu měnit prstýnek řetězky a lištu, protože se s 3/8 prodává, 555 se dodává s 0,325.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 24.1.2015 19:19
Nejprve k Janimu: U ergonomie nejde jen o deko sem nebo deko tam, jde také o ostatní věci, např. Josered má rovně tvarované madlo místo sešikmeného např. mě toto absolutně nesedí, svoji roli hraje i šířka pily, délka pily, spojka ven atd Člověk musí ideálně před nákupem pilku ošahat vyzkoušet např. 550XP je lehká a člověk by řekl, že bude lepší než těžší 560XP ale mě třeba osobně nesedla, drží se mi hůř než 560 z důvodu toho, že má blízko přední a zadní držadlo a musím se hrbit. Nějakému střízlíkovi zase bude vyhovovat. Podle velikosti dlaně a délky prstů bude každému bude vyhovovat jinak silnější madlo atd. jednomu vyhovuje to a druhému zase něco jiného, rozdíly tam jsou.
Na 555 si můžete dát 8pinový prstýnek a rychlost řetězu pak bude shodná s 3/8, jestli chcete mermomocí 3/8 řetěz, pak vemte raději 562, jednak je na tento řetěz konstruovaná a za druhé nebudete muset při nákupu měnit prstýnek řetězky a lištu, protože se s 3/8 prodává, 555 se dodává s 0,325.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.168 (?), 24.1.2015 19:29
Může mi ještě prosím někdo vysvětlit rozdíl mezi 560 a 562 díky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.2 (?), 24.1.2015 20:17
Původně 560XP byla pro evropskýtrh, 562XP pro USA. 560 má 38cm lištu, řetěz 3/8" (ale jsou prý i jiné kombinace řezné soupravy-jednu dobu snad i s 0,325")+malé uchycení lišty.
562 má větší vzduch filtr a tedy i vyšší kryt (z profilu je hrbatá jako dromedár), standardně delší lištu 50cm/ 3/8"+velké uchycení lišty. Jinak jsou pily totožné. mají stejné technické vlastnosti a parametry, výkon, spotřebu atd. Pokud vím trochu se trochu liší tvar kanálku na válci motoru
Verze XPG mají el. vyhřívanou rukojeť a karburátor.
Z osobní zkušenosti je to špičková pila. Nejen že vypadá velmi sexy ale perfektně se drží, neskutečná ergonomie-má mnohem silnější madlo než Stihl a ostatní. Velmi nízké vibrace, výkon jako stračena. Jednu jedinou páčku (sytič není zvlášť a je integrovaný), chytá na drc, autotune čili žádné nastavování karburátoru-vše si reguluje sama. Válec je dozadu sešikmený, nechytá se v něm prach a piliny. Prý je trochu citlivější na kvalitní benzín (asi to nechce nechat stát benzím v kanystru půl roku-nevím, neměl jsem problémy). Kryt se sundavá jednoduše na klapky, ne na šroubky. Kdyby se mi dneska podělal, jdu do ní zase. Myslím že na trhu není nyní nic lepšího-ale to si už skoro koleduju o flameware od Stihláků...
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.168 (?), 24.1.2015 20:37
takže ty máš tu 562xp našel jsem ji na netu za 17500 nebo máš nějaký tip kde jí koupit?
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.2 (?), 24.1.2015 20:49
Ne ne, já mám právě tu 560. Koupil jsem jí před pár lety na webu pří mo tady v ČR ale ta firma jí už neprodává. 562 se mi tolik nelíbí, je moc hrbatá. A delší lištu nepotřebuju (maximum je 61cm -to stejně nevyužiku). Hranatý řetěz...
Ty současný typy bych taky bral-mají príma víčka na nádržích s výklopný úchytem. Snáz se s tím pracuje. Hned bych měnil :-)
|
|
|
|
|
|
|
Hupino - Bronzový Zahrádkář (77) - 211.189 (?), 24.1.2015 20:44
Na prvních 560xp byla primárně 3/8,po dvou letech jsem koupil druhou a tam už byla 0,325. Nebyl problém si to přehodit zpátky na 3/8. Teď co je u nás v prodeji 562xp už se prodává 560 jenom s 0,325 kde nejde přehodit prstýnek na 3/8. Musela by se vzít celá spojka a i tak nevím jestli by to šlo. Nijak jsem to nezkoumal. Příště vezmu rovnou 562xp, cena je plus minus stejná..
Edit: Na co tip kde ji koupit,tomu nerozumím? Mají ji na všech prodejnách v regále.. :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.2 (?), 24.1.2015 20:55
Já mám pocit že ta.325" se začala dávat kvůli nižší ceně. Aby se jim líp prodávala. Já mám 3/8" a je to naprostá pohoda. Moc nerozumím že nejde přehodit prstýnek-on je v celku se spojkou? Spur místo rim? To by mě asi mrzelo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.2 (?), 24.1.2015 21:08
Mám starou, původní hranatý 3/8". K nové zatím, bohužel, nemám důvod. Stále drží, funguje jak má... :-(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|