Pila Aram-Trade-Tools

host - 185.108 (?)
8.6.2010 22:21

Dneska jsme rezal asi 6sty strom a   pila rezala perfektne, ale jak sem zacal rezat suchou trnku tak se najednou ztupila   jak blazen.

Mam problem s tim retezem nejde poradne dopnout kdyz tocim tim sroubkem tak v nem lupe jakoby byl ztrzeny zavit, ale kdzy sundam kryt a otacim s nim tak jde dal. retez se po kratke dobe povoli a pila samozrjme ztraci rezne vlastnosti. stve me ze z niceho nic zdcehne. pak bezi pekne.

Mylsim ze taky hoodne cmudi a o  spotrebe sem mluvil. rek bych se STIHLka stejneho vykonu ma 2x mensi spotrebu.

Tak je jasny ze tohle uz neprodam i

kdyz sme ji pouzival asi 2 hodinky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 185.108 (?), 5.6.2010 19:10

zdaravim. pilu jsme dneska otestoval a reknu vam mamruzny pocity.

pila opravdu chytla napotreti a drzela pelkne volnobeh a mela pekny zvoucek, ale z niceho nic se treba vypne aniz by bylo znat ze kolisaji otacky, proste jakoby doslo palivo nebo prestala zapalovat svicka.

co se tyce vykonu spokojenost. rezal sem habry a DUB o prumeru asi 35 cm pokacel sme ho uplne cekly vcetne odvetveni na metry, ale co je prvnim zdesenim silene to zere na tom jednom stromu a jetse dalsich 2 malych cela nadrzka pryc a oleje tam taky moc nezbylo. myslim si ze STIHL 025 stejneho vykonu nezere ani polovinu, ale mozna se mi to zda uz dlouho jsme nerezali cely stromy. Prekvapil me retez o kterem rikal prodejce ze je smejd. vubec sem si nemyslel ze bude ostry ale rezal jak divi. Listu kupovat mensi zatim nebudu ze yb s eto nejak dusilo oproti jinym pilam tak nemuzu absolutne rict.

ale jend avec co nechapu a pekne me štve je nasledovni.  kdyz sme napinal retez tak sem zjistil ze kdyz pootocim retez na liste treba oa 15 cm dal tak je uplne jinak naply jakoby ta retezka byla uplne asymetricka. nevim cim to je ale nespis je to tom retezovem kolecku nevim v cem jinym by to mohlo byt, ale jako resit to asi nema cenu. kdyz to budu posilat na reklamaci a on mi to posle z5 ze to mam nejak blbe nasazeny a  neuzna, tak   mi da vse zaplatit a pila pak vyjde ne na 2400,ale na 3 a vice tisic.

Kazdopadne za ty prachy spokojenost je. reze to pekne cekal sem hruzu.

host - 116.71 (?), 8.6.2010 21:43

Mam sejnou pilu pod nazvem SCION už jakej si kubik bukoveho dřeva pořezala, pri zabehu jela bezvadně ted blbne motor musim seštelovat karburatotor a pak to bude v pohodě z kradší lištou je ta pila pomalu k mezastaveni vychvalovat ji moc nebudu až dořežu ty silne buky prumeru až 75 cm dovezli mi kulatinu domu na spracovani dřevo na zimu. mam ješte jednu čínskou pilu checht 939s už jsem ji koupil použitou byl vadny karbec tak jsem koupil ješte jednu na nahradni dily z te nahradni jsem karbec přemontoval a pilu nechal bežet jak byla seřízena z vyroby   pila ješte nebyla uplne zabehnuta tak jsem ji nejaky čas použival pak jsem si pohral z nastavenim karbecu a pila jede jak drak jen pri tom špalkovani jsem ji nešetril nedaval oddech a oddelal jsem olejove čerpadlo a cele vedeni oleje ty hadičky stvrdly teplem a popraskaly tak ji mam ted rozdelanou a až budu mit cas tak celou sostavu vymenim zte nahradni jinak scion nema olejove čerpadlo moc těsne docela dost je kolem nej strat oleje musim zjistit čím to je. S tejne až buky dořeřu tak pilu pošlu do světa myslim toho sciona nejsem snim až tak spokojeny jak z hechtem ten ma vysoke obratky menší spoteřebu je sice slabší, ale nadelal vice prace než scion ponem koupim nejakou silnejší pilu ale značkovou...

host - 185.108 (?), 8.6.2010 22:21

Dneska jsme rezal asi 6sty strom a   pila rezala perfektne, ale jak sem zacal rezat suchou trnku tak se najednou ztupila   jak blazen.

Mam problem s tim retezem nejde poradne dopnout kdyz tocim tim sroubkem tak v nem lupe jakoby byl ztrzeny zavit, ale kdzy sundam kryt a otacim s nim tak jde dal. retez se po kratke dobe povoli a pila samozrjme ztraci rezne vlastnosti. stve me ze z niceho nic zdcehne. pak bezi pekne.

Mylsim ze taky hoodne cmudi a o  spotrebe sem mluvil. rek bych se STIHLka stejneho vykonu ma 2x mensi spotrebu.

Tak je jasny ze tohle uz neprodam i

kdyz sme ji pouzival asi 2 hodinky.

host - 25.17 (?), 11.6.2010 0:04

me se taky včera  stalo, že se mi zničeho nic řetez vyvlikl z lišty př řezaní po modelani krytu lyšty jsem zjistil že praskla napinaci matička byla z nejake slitiny tak jsem cely šrub nahradil pořadnym z hechta 939s tam je ten napimak řetězu masivnejší matku jsem tam musel naklepnout pak jsem trefil šroubek styčne plochy kolem matky jsem namazl olejem na lištu m6 ad se osvečíl nejlepe po zabehu motoru u teto pily je potreba seštelovat karbec jinak dela to co dela vam ja jsem si pohral z nastavenim črou bu na karbecu až jsem to nastaveni trefil pila chyta na druhe zatahnuti starteru počkam až se zahreje pak pridavam pomalinku plynn až je motor zahřaty tak ji vytočím na max otačky a řežu jen se musi časteji kontrolovat stav paliva a oleje na řetěz a mit pilu nabroušenou pak řeže celkem dobře ikdyž žere jak tank

host - 185.108 (?), 11.6.2010 19:49

Dneska s emi stalo, ze se pila nejak dusila a porad zdechala.  musle sem   vzdy okamzite po startu    mit plny plny at s e udrzi. no a pak najedou vybuch a neco vyletelo z vyfuku a najednou jela jak po masle.

Taky se mi dza ze kdyz intenzivne rezu jeden strom kompletne tak se pila prehreje a vubec nereze, ale jak schadne reze jak diva.

Nerozumim tomu vzduchac je cisty, ale stejne vse zkusim ocistit nalit benzin, olej a zase rezat.

host - 185.108 (?), 13.6.2010 8:16

No tak ted je to uplne v haji. Pila vzdycky drcne se syticme pak drcne bez sytice, ale hned zdcehe a pak uz nechce chytnout ani nahodou:(.

Kdzy uz ji nejka po odstavce rozjedu, tak jede perfektne fakt pekne reze, ale s tim startem mam brutalni problem.sestelovat sme to zkousel volnobeh uz to drzi lepe, ale stema 2 dalsima sroubama nevim vubec jak hybat. Prodejce prestal komunikovat misto aby mi poradil co delat.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.64 (?), 13.6.2010 8:35
Myslím, že k tomu není co dodat. Já jsem s malou značkovou pilou, navíc starší a po opravě, kterou jsem musel udělat po předchozím nesprávném používání nadělal letos 40 m buku bez jediného problému. Přeji Vám to taky, ale nevěřím tomu. Seřízení karburátoru jsem x krát popisoval viz vyhledávání.

host - 185.108 (?), 27.6.2010 10:04

Pilu reze pekne vykon staci i na hodne velke stromy.ale to serizeni des a hruza.jendou to zdecha pak zase na volnobeh rozjizdi samovolne retez.Absolutne to neumim sestelovat. A co em   na ni nejvic sere? ze zere asi 5x vic jak stejne vykonna STIHLka opravdu rezal sem vcera napul kmen o prumeru 50 cm pak jeste 3 m sucheho dubu u prumeru tak 35-40 a   za tech 15 min to sezralo asi 3 dc. nidky to nevydrzi rezat vic jak 20 min v kuse. proste dejme tomu zhodim striom o prumeru 25 cm odvetvim  naporcuju na metry a pri dalsim stromu kdyz kacim tak jak to je nakloneny tak to uz zdceha. je tam asi blbe vyresena hladina nebo ja nevim. v servisceh mi rekli ze mi to neseridi, ze nevi na jake parametry

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.197 (?), 27.6.2010 12:30
Za určitou dobu si už žádný servis nebude komplikovat život tím, že bude seřizovat a pod. takové zboží. 1 hodina práce v tahu a majitel se na to dívá tak, že by to mohlo být za pusu. To by mohlo a mělo být, ale od prodejce....

host - 194.119 (?), 27.6.2010 18:02

Dobrý den, čudujem sa koľko ľudí nakúpilo tieto čínské píly a aké problémi si tím narobili. Kto si kúpi osvedčenú značku motorové píly STIHL, HQ, DOLMAR má zaručené, že má poskytnutý servis na dlhú dobu, niektoré motorové píly týchto značiek používajú viac ako 20 rokov, nakupujú iba lišty a retaze a pokojne si pripravujú palivové drevo bez stresov.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz