Ostřička pilových řetězů Güde 2500 "profi"
|
|
|
|
host - 72.149 (?) 3.5.2012 10:49
Stando, on ten prvek, tedy imbus šroub je skutečně na nastavení polohy zubu tak, aby byly zuby na obou stranách řetězu nabroušeny stejně dlouhé. Je jedno z jakého důvodu, hlavně při různé šířce vodícího zubu řetězu, která má největší vliv. Já jsem také ještě nebrousil 1,1, ale když jsem to řešil, tak jsem s touto možností počítal. Kdybych brousil jen pro sebe, tak mi stačí jen 1,3 a1,6mm. Sousedi mají ale také 1,5mm. Přestavování tohoto šroubu, nebo změna dorazu mě štvala, tak jsem to proto vyřešil dle popisu. Nesouhlasím ale s tebou, v tom, že opotřebení kotouče má vliv na délku zubu. Délka zubu je vytvořena bokem kotouče. Ten je ale pro obě strany stejný i při opotřebení kotouče. Posouvání svorce u brusek USG, nové Oregon je z důvodu zlepšení polohy kotouče vůči břitu a směru broušení. K tomu je ale zapotřebí podstatně větší rozsah posunu, než umožní posunutí jedné čelisti svorce. A´t je to tak, nebo tak, hlavní ale je, že nám to řeže.
Zdraví F.O.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.156 (?), 2.5.2012 10:47
Však stator je hlinikovy a dobre odvadza teplo. V praci mame elektromotory ktore pracuju 24 hod. v kuse a pod veľkou zatazou a nic im neni a ku nim sa neda ani ruka prilozit. Nech je ten motor aj prvotriedna cina je dobry a ja sa vobec o motor nebojim. To je moj nazor a ak sa spali potom sa uvidi ale 3 roky ide ok. Prajem pekny den.
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.91 (?), 2.5.2012 12:41
Zdravím a děkuji za reakce. Jsem už klidnější. Jen jsem se bál, aby nebyl na motorku třeba "záviťák... Pěkný den.
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.38 (?), 2.5.2012 12:45
Dobry den ja som si kupil Hecht je to uplna obdoba Gude som s nou velmi spokojny ale po case mi zacala nechavat zuby na pravej strane o 1 mm dlhsie ako na lavej moze to byt sposobene povolenim sroubu M6 ktory urcuje sirku roztec vodiacej listy??? ci som to zle pochopil vopred dakujem za odpoved
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 2.5.2012 13:46
Ten šroub je na nastavení osy řetězu. T.j. při širším řetězu se povolí, naopak při užším se přitáhne. Já jsem to zde již popsal Já to mám uděláno tak, že jsem na tento šroub dal velkou podložku, ve které mám zapilovány 4 zářezy(mezi 1 a 2.-0,1ot., mezi 2a3-0,1ot a mezi 3a4 1/20ot.). Stoupání šroubu je 1mm/otáčku. Proto povolení o 1/10ot, znamená posunutí zadní čelisti o 0,1mm, tedy šířku řetězu o 0,2mm a osa řetězu bude zachována. Já jsem si našel střed pro šířku řetězu 1,3mm a podložku nastavil druhým zářezem nahoru.Pak přitažení o 1/10 je pro řetěz 1,1mm, povolení je pro řetěz 1,5mm, dále povolení o dalších 0,05 ot. pro řetěz 1,6mm. Funguje to spolehlivě a nemusím nic ladit při změně šířky řetězu.
F.O.
|
|
|
|
|
|
|
host - 199.198 (?), 2.5.2012 19:27
Zdravím, teda F.O. ty to máš vymáknutý do opslední desetinky milimetru. Ale ten nastavovací prvek tam je pro zcela jiný účel a to možnost nastavení stejné délky zubů při zmenšujicím se brusném kotouči. Takže čas od času doladit na stejnou délku zubů právě z důvodu měnící se geometrie vlivem zmenšení kotouče. Řetězy 1,1 nebrousím a ostatní neřeším. Standa.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 3.5.2012 10:49
Stando, on ten prvek, tedy imbus šroub je skutečně na nastavení polohy zubu tak, aby byly zuby na obou stranách řetězu nabroušeny stejně dlouhé. Je jedno z jakého důvodu, hlavně při různé šířce vodícího zubu řetězu, která má největší vliv. Já jsem také ještě nebrousil 1,1, ale když jsem to řešil, tak jsem s touto možností počítal. Kdybych brousil jen pro sebe, tak mi stačí jen 1,3 a1,6mm. Sousedi mají ale také 1,5mm. Přestavování tohoto šroubu, nebo změna dorazu mě štvala, tak jsem to proto vyřešil dle popisu. Nesouhlasím ale s tebou, v tom, že opotřebení kotouče má vliv na délku zubu. Délka zubu je vytvořena bokem kotouče. Ten je ale pro obě strany stejný i při opotřebení kotouče. Posouvání svorce u brusek USG, nové Oregon je z důvodu zlepšení polohy kotouče vůči břitu a směru broušení. K tomu je ale zapotřebí podstatně větší rozsah posunu, než umožní posunutí jedné čelisti svorce. A´t je to tak, nebo tak, hlavní ale je, že nám to řeže.
Zdraví F.O.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 14.127 (?), 27.10.2012 0:12
Dobry den, mam asi blby dotaz, ale mel jsem plastovou brusku sks 85, a tak nejak mam radsi profi vyrobky, tak jsem si dnes zakoupil Hecht 9230 a tamtu hodim pod stul. Muj dotaz zni takto, nechapu nastaveni dilce pomoci imbusu M6, je ho potreba nastavovat kdybych v jednom smeru nabrousil zuby, posleze otocim hlavu +/- 30st. a doladim spravnou delku pomici dorazu..?Brousim retez jen pro sebe a to jen velmi malo. Popropade, zda to chapu dobre, nastavim dle noveho retezu umbus M6, a pak nabrousim v jendom smeru otocim hlavu +/- 30st. a aniz bych nastavola dotaz lepe strane krery je pojistny pro retez mohu brousit bez nastaveni dale..??Dekuji vse za odpoved.
|
|
|
|
|
|
|
host - 109.196 (?), 1.4.2013 17:05
Dobrý deň, tiež som si kúpil pred sviatkami túto brúsku, samozrejme mám celú diskusiu prečítanú ale aj tak nedokážem docieliť rovnakú dlžku zubov na obidvoch stranách reťaze. Použil som fungel (nerezaná, nebrúsená) novú reťaz 0,325 1,5mm nastavil som uhly a dorazy najprv na ľavé zuby a skúsil som rukou pretočiť brúsny kotúčik. Potom som hlavu otočil o 60°, teda na brúsenie pravých zubov bohužiaľ kotúč bol od zuba vzdialený cca 1mm. Imbus M6 je nastavný tak že sa len zľahka dotýka vodiacej lišty. Čo stým mám urobiť? pritiahnuť ho a nastaviť brúsku podľa pravých zubov a potom skontrolovať ľavé, fakt si stým už neviem dať rady, prosím niekoho či by mi to mohol vysvetliť ako pre analfabeta. dakujem a prajem príjemný zvyšok veľkej noci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|