Co se týká brusek na řetězy Ty laciné 1 za 2 tisíce bývá katastrofa co se týká zpracování
patalie s Gude P2300A a pochybuji že jim podobné jen nastříkané jinou barvou jsou na tom jinak
1 První co bylo příruby na brusný kotouč vytočit jiné házivost kotouče 0
2 vyfutrování naklápěcího ramene a použití jednoho dlouhého futra 92 mm+ dvou krátkých vše zalepit a aby to bylo s minimální vůlí s tolerancí h7 na H7strojaři a řemesníci ví o čem mluvím
3 dostat vodítko na broušení do středu tak aby byly po natočení byly obě strany zubů řetězu stejně dlouhé + bylo i předělání drazu zubů tak aby řetěz byl dorážen na vrchní stranu zubu (jinak nedocílíte stejně dlouhé zuby Po mé upravě na 0.05 milimetru (sem puntičkář)
4 vymezení vule otočného stolu+- 35° byla vůle z výroby 0,6 desetin docela voříšek ale podařilo semi na po10 vytočit futro z teflonu.
5 zabroušení naklápění stolu +-10°
Toť celá patálie s bruskou
Ještě co se týká dorazu zubů najděte si brusku stihl zde je vidět jak se má zub dorazit aby byl správně broušen na míru
Po všech úpravách brusky jsem nastavil úhel naklopení ramene na 50 stupňú správně udělat radius na kotouči a troufám si říci skoro srovnatelné s nabroušení pilníkem to mi řek lesák co se živí kacením celý život spolužák je mi 56 roků jemu taky
Takže moje shrnutí správně nabrousit řetěz na brusce je docela kumšt a na laciných bruskách tuplem, nabrousit pilníkem i se všemi různými přípravky bez praxe docela problém. Moje rada je šupléra a Vodítko pilníku BAHCO 4 mm LoPro 3/8" (Nebo dle vašeho řetězu).