Nova pila - nelze nastartovat
|
|
|
|
|
|
|
|
olda1203 - (7) - 141.246 (?), 9.3.2008 16:52, zobrazeno: 50572x
Stal jsem se majitelem nove motor. pily Solo 635, je to má první motorová pila. Dnes jsem se jí pokoušel prvně nastartovat, ale marně. Snažil jsem se postupovat dle návodu, to je vytažený sytič, půl plyn a startování, ale motor neměl snahu ani škytnout. Vyšrouboval jsem svíčku, zkusil zda dává jiskru, to bylo v pořádku, ale překvapilo mne, že svíčka byla suchá. Tyto pokusy o nastartování jsem několikrát opakoval, ale bez výsledku. A svíčka mi po vyšroubování připadá stále suchá. Podotýkám že směs pro záběh jsem do nádrže nalil. Poradí někdo co dělám špatně nebo v čem může být chyba? Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 9.3.2008 18:25
Ano je to tak, je to hlavní problém majitelů - začátečníků, nebo nových majitelů, kteří si to neuvědomí. U známého vidí, jak pila chytne napoprvé a očekávají to stejné. Palivová soustava je po zkoušce výrobcem bez paliva. Musíte ji celou odvzdušnit resp. naplnit palivem, to vyžaduje několikeré použití primeru, pokud na pile není, dle okolností to může být až 8 startovacích pokusů. Pozor, je třeba dobře sledovat co se děje. Pokud motor zapálí, někdy až téměř neznatelně je nutné vyřadit sytič. Jinak zahltíte motor palivem a musíte osušit svíčku - mezi elektrodami a protočit bez svíčky a sytiče motor pomocí starteru, aby se přebytečná směs dostala z motoru ven. Je nutné vypnout zapalování, protože náhodnou jiskrou se může zapálit směs, která se vyfukuje svíčkovým otvorem ven. Pokud se start opět nepovede, proveďte kontrolu jiskry, zkuste jinou svíčku případně zda je funkční vypínač zapalování. Pokud opět ne, tak sundejte hadičku karburátoru a zkuste, zda jde nasát benzín z nádržky. Další úkony u nové pily přenechejte servisu. Pozor na správné dotažení svíčky.
|
|
|
|
|
|
|
olda1203 - (7) - 141.246 (?), 9.3.2008 18:25
Startoval jsem a startoval, ale nic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olda1203 - (7) - 141.246 (?), 9.3.2008 19:02
Jiskru svíčka dává, v tom asi problém nebude. vstřik paliva do válce otvorem na svíčku jsem také zkoušel - jsem totiž modelář a nástřik paliva do modelář. motoru většinou pomůže při jeho startování, takže mě napadlo totéž zkusit u pily. ale bez výsledku. Stříknul jsem asi tak 2-3 ml, nevím jestli to bylo dost nebo málo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olda1203 - (7) - 141.246 (?), 10.3.2008 19:39
Dnes, po příchodu z práce jsem ještě pilu zkusil nastartovat, již jevila snahu, ale jsem domluven se známím co dělal s pilou v lese, že se mi na ni zítra podívá, takže jsem jí dál nedráždil.
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 10.3.2008 20:22
Tipuju, že jednou zatáhne a poběží jak hodinky :-) Vy budete za vola, ale spokojen ;-) Tak držím palce ať to je takhle. Gl.
|
|
|
|
|
|
|
olda1203 - (7) - 141.246 (?), 11.3.2008 19:10
Přesně tak jak jste tipoval. Pila běží jak hodinky a já jsem spokojenej, pila prý byla opravdu zavzdušněná. Ještě jednou děkuji panu J.S. za rady, jsem rád že takový lidé existují a dokáží poradit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|