Kterou pilu MS 362 anebo MS 391

host - 187.224 (?)
5.12.2015 22:05

Později se na trhu objevil model s označením

MS 362 M - C VW Dle stránek prodejce cituji : " Moderní silná 3,5kW profi motorová pila motorem 2-MIX, plně elektronickým řízením motoru M-Tronic (M), s vyhřívanými rukojeťmi a karburátorem (VW). Přímý nástupce úspěšného modelu MS 362 VW, od kterého se odlišuje právě použitím plně elektronického managementu motoru M-Tronic, za zachování stávajících technických a výkonových parametrů." 

Zmínka o možné nevýhodě pil řízených elektronikou pro hobby použití s předpokladem životnosti stroje 15??? let tu myslím oprávněně padla. j.c.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 187.224 (?), 5.12.2015 21:42

No, ona není pila jenom motorová jednotka. Stihl má velmi dobré jméno i kvalitou řetězů a lišt. Servis v každé větší obci, takže bysem pily této značky hned ze startu nezatracoval.

K dotazu tazatele:  30 metrů dřeva ročně není pro ani jednu z jmenovaných pil žádný problem, ani jmenovaný průměr dřeva. 362 je kapku lehčí, pod plynem ostřejší profipila, 390 je velmi povedená farma kterou jze jednoznačně označit jako spolehlivý držák. Na těžbu bude díky absenci nadbytečných gramů vhodnější 362, její váhu a odezvu na plyn oceníte zejména při odvětvování. Pokud zpracování dřeva bude spočívat hlavně krácením a špalkováním kulatiny, je 390 velmi vhodná pila a gramy navíc tu nevadí. Mám první řadu 362 a vzal bych si ji znovu.

A to jsem brňák a servis Dolmaru mám cestou do práce.  Proti D nic nemám, je jednou ze značek na trhu, St. nebo Huska jsou ale cosi víc, srdeční záležitosti s kvalitním zázemím.    j.c.

host - 233.88 (?), 5.12.2015 21:51

Čím se liší ta první řada 362 kterou máte a dnešní druhá řada, nevíte?  Nechtěl bych totiž něco extra moderního s elektronikou apod., radost by mě ale udělal lehčí start, dekompresor.

host - 38.68 (?), 5.12.2015 21:57

Žiadna veľká zmena sa neudiala -zmenená filtráciavzduchu, tvar deklov a nejaké drobnosti.Dodáva sa z mechanickým a aj elektronickým karburátorom.Podľa mňa jasná voľba - mechanická klasika.

host - 187.224 (?), 5.12.2015 22:05

Později se na trhu objevil model s označením

MS 362 M - C VW Dle stránek prodejce cituji : " Moderní silná 3,5kW profi motorová pila motorem 2-MIX, plně elektronickým řízením motoru M-Tronic (M), s vyhřívanými rukojeťmi a karburátorem (VW). Přímý nástupce úspěšného modelu MS 362 VW, od kterého se odlišuje právě použitím plně elektronického managementu motoru M-Tronic, za zachování stávajících technických a výkonových parametrů." 

Zmínka o možné nevýhodě pil řízených elektronikou pro hobby použití s předpokladem životnosti stroje 15??? let tu myslím oprávněně padla. j.c.

host - 233.88 (?), 5.12.2015 22:16

Jo, to jsou pro mě přesně ty zbytečnosti a přeplacené věci, které nevyužiju pro mé potřeby, ročně pojede nějakých 40-50 hod., tak naco vyhřívaná rukojeť a plná elektronika. Nějaké deka navíc by nevadily, času je dost.

host - 187.224 (?), 5.12.2015 22:16

Zapoměl jsem na druhou část Vašeho dotazu.   Easy start nebo dekompresor na profi pilách budete hledat těžko. První z jmenovaných kurvítek - easy start - zvyšuje v profi nasazení riziko poruchy, přidává gramy a mnohdy rozšiřuje pilu, okolo dekompresoru bývá často zaprskaný žebrování chlazení hlavy a lepí se na to pak bordel. Proto tyhle věci na profi nenajdete.Se startováním ale problem nemám ani bez těchto vynálezů.  j.c.

host - 233.88 (?), 5.12.2015 22:40

No to jsem nevěděl, že ten dekompresní ventil má i tak velké nevýhody. Obejdu se bez něj. Kladu na první místo výběru pily spolehlivost, jednoduchost a blbuvzdornost. Pane j.c. jaké jste měl na své 362 doposud závady?

host - 187.224 (?), 5.12.2015 23:16

Po záběhu byla na seřízení bohatosti směsi. Po každé sadě tří optřebovaných řetězů se mění i řetězka.  1x sem ohnul lištu. Pila dostala 1x novou svíčku, 1x nový palivový filtr,  2x vzduchový filtr plstěný. 1x jsem dokázal ztratit v lese víčko z nádržky na olej, jednou byl uvolněný výfuk. Jinak jen údržba. Točím na pile 3 řetězy, brousím 3x pilníkem, poštvrtý je nechám nabrousit - porovnat v servisu. Na mazáni lišty a řetězu používám minerální / motorový /olej. Pila je aktuálně před výměnou olejovýho čerpadla, v suchým, tvrdým dřevu už dává málo. To je vše. Pila nepracuje v profesionálním nasazení ale občas si s ní přivydělám. Motor, spojka, brzda je plně funkční, startuje do třetího zatažení studená, na drc teplá. spokojenost.    j.c.

host - 140.103 (?), 6.12.2015 0:48

Na to, že není v profi nasazení a nařezala defakto nic, je na ní vyměněné polovina věcí. Na Husqvarně takový problémy nemám. wink  Ohnout lištu na to musí být umění cheeky a co se týče elektroniky toho bych se také nebál, nebudete muset lítat do servisu na seštelování, elektronika je přínos, nikoli špatnost jak se vám někteří snaží namluvit. Porovnejte si nabídku i ostatních výrobců v 60ccm,  zvláště výkon/váha/cena mít pilu 5,6Kg nebo 6Kg - 6,4Kg je celkem citelný rozdíl.

host - 179.75 (?), 6.12.2015 1:35

Ono se není ani čemu divit, když oba tyto skvosty jsou pouhé ubohé kopie skutečných pil. Motor, uložení motoru - antivibrační systém, filtrace - odstředivé předčištění vzduchu - vše okopírováno - ukradeno. Tak co potom očekávat od takové "značky" jako je Stihl, která neumí vyrobit ani karburátor.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz