Elektrická stihlka pre ženu

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
24.1.2009 22:44

No, ona není tichá ani ruční pilka, zkuste řezat ve dvě ráno sololit, nebo prasklé prkno, co vám řeknou sousedi! A to ani nepotřebujete sluchátka! Spíš oni!

Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 120.31 (?), 23.1.2009 16:20

Ono by to podle mě ale chtělo k té pile ještě nějaký kozlík, nebo stojan kde by bylo možné to dřevo pevně uchytit. Protože jestli to paní bude řezat volně tak to moc bezpečné nebude.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 23.1.2009 16:23

Zdravím p. 120.31, také správná připomínka. Každý něco přidá a paní bude spokojená :)).

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 23.1.2009 16:17

P. 50.4, buď si z nás děláte..., nebo fakt nechápu Vaše připomínky. Zapněte si elektrickou pilu a potom si nastartujte 40ccm pilu. Pokud to neslyšíte sám, když řežete, tak někoho požádejte, aby jste to mohl z dálky porovnat. Je to tak velký rozdíl, že si Vaše názory nedokážu vysvětlit. Jedině, že by HQ měla u el. i benzínových pil podobnou hlučnost a Vy to podle toho porovnáváte :)).

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 24.1.2009 11:09

Jiří, to nebude sranda, já při řezání s narexkou také používám chrániče, ne že by ta hlučnost byla až tak velká, spíše mi vadí na jaké frekvenci ten hluk působí, takže se přikláním k použití ochrany sluchu.Je nad míru jasné, že natočená a řádně zařezávaná mot. pila v sobotu po sedmé hodině, dokáže sousedy vytočit lépe, ale to jsme u jiného tématu.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.1.2009 11:40

Já to neporovnávám z pohledu, zda použít ochranu sluchu, nebo ne. Ale z hlediska hodnot hluku, který vzniká provozem el. pily, nebo mot. pily. Při porovnání naměřených hodnot je jasné, proč použití el. pily je celkem bezproblémové z pohledu sousedských vztahů, i když někomu vadí i to, že soused má co řezat...

Řada el. pil ES 21xx hodnoty dle návodu 90,8/101,8                                                   mot. pil   PS 350/420 100,8/110  
    mot. pil PS 460/500 102,1/102,2 - 108,3/108,8(téměř stejné s 4600/5000)      mot. pil PS 6400/ 7900 104,3/113,3    

host - 102.128 (?), 24.1.2009 19:00

Pane J.S. to je bohužel fakt, ketrý neodpářete ani jedné z pil: jsou hlučné! Jistě je rozdíl mezi 95db a 105db (a to celých 10 db), ale jak už jsem uváděl jinde, jde také o subjektivní pocit jak jej kdo vnímá, protože zatímco milovník klasické hudby bude tvrdit, že rockový koncert je nehorázný řev, skutečnost je jiná. Rockový koncert se pohybuje mezi 90 - 100 db, filharmonije když se do toho opře dosahuje až 110 db, startující letadlo má 120db a běžný rozhovor mezi lidmi má 60 db! A tak to bych mohl uvádět příklady do nekonečna, ale jak říkám (diskoška má 80db) jde o subjektivní dojem každého zvlášť a ten se změřit nedá.

Anonym

p.s. ještě mne napadl jeden příklad motorové sekačky mají také okolo 90 db.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.1.2009 20:34

Já teda nejsem sledovač hluku, ale nastartovat motorovku v sedm ráno a řezat dříví, bych si rozhodně nedovolil, celá ves by mne proklela. Řezal jsem ho elektrikou v půl sedmé a soused přišel v osm pro traktor a ptal se mne kdy jsem to dříví řezal. Má okna 50 metrů od místa řezání a nic neslyšel! Podotýkám hluchý, ani nahluchlý rozhodně není! Občas slyší i co nemá! Tento "hluk" je totiž v úplně jiné frekvenci a to je podstatné! Pokud někdo tvrdí, že oba pohony jsou stejně hlučné, má hluch a ne sluch.  Pane Anonym, chápu, že v Praze nemáte takovou možnost to vypozorovat a tak se držíte technických údajů, beru, ale motorovku, při příznivém větru slyšíte i dva kilometry daleko, elektriku ani přez barák! U nás je to o to markantní, že vesnice je v podstatě na stráni.

Radek

host - 102.128 (?), 24.1.2009 21:00

Proto jsem tam psal, že není hluk jako hluk i když má stejnou úroveň decibelů. Já mám něco podobného, téměř pod okny mám autobusovou zastávku, brzdící autobus má přes 80 db, přesto mne to nevzbudí ani v létě kdy spím při otevřeném okně, ale stačí dva hlasitěji se bavivší navrátilci z hospody a nejradši bych je zastřelil! Jak říkám vnímání hluku je velmi subjektivní záležitost, ale hlik jako takový tedy ten uváděný v decibelech působý na vaší sluchovou soustavu stejnou měrou ať jej vnímáte libě nebo nelibě, prostě XX db dělá furt stejný "randál". Vy sám jste psal, že vám frekvence ve které pracuje el. pila není příjemný no a někomu jinému není příjemné třeba šustění papíru atd.

Já chtěl prostě říct, že ač to lidem tak připadá není elektrická pila tichá. A mynymálně by u toho měl člověk vážící svého sluchu používat tlumiče hluku (na tom jsme se už schodli né?).

Anonym

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.1.2009 22:44

No, ona není tichá ani ruční pilka, zkuste řezat ve dvě ráno sololit, nebo prasklé prkno, co vám řeknou sousedi! A to ani nepotřebujete sluchátka! Spíš oni!

Radek

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.1.2009 21:43

Nevím, proč mi podsouváte, že neodpářu hlučnost pilám??? Já jsem pouze srovnal hlučnost el. a mot. pil podle údajů výrobce a podle svých zkušeností. To, zde nemá cenu vůbec řešit, kdo jak je citlivý nejen na hluk, ale i vibrace, benzín či oleje. Většině lidí to vadit nebude, resp. velmi podobně a komu něco z toho vadí a je více citlivý, tak se musí přizpůsobit a udělat opatření, aby mohl takový přístroj používat. Když jsem si již několikrát na dálku spletl el. pilu s vrtačkou, tak asi těžko bych si ten stejný zvuk spletl s běžícím benzínovým motorem. Ale asi bude lepší se věnovat tématu, než rozpitvávat, že Vám třeba vadí, nebo nevadí filharmonie, nebo brzdící autobus.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz