Elektrická stihlka pre ženu

host - 94.115 (?) 
22.1.2009 14:26
já si myslím že, naopak zvolil výstižný název, který potom zdůvodnil i v textu pod ním, a hlavně se ptá na praktické zkušenosti s výběrem. To že se objeví příspěvky nabízející něco jiného už je takový folklór (nespočet příspěvků v jiných tématech, variace na: "vybral jsem si pilu a váhám mezi x nebo y prosím o zkušenosti - kupte radši a, b nebo c to budete mít lepší", čímž nechci říct že by výrobky abc byly horší nebo lepší, ale z nějakého důvodu tazatel už svůj okruh zúžil). pana ARB nepodezírám, že by neměl v konstrukcích a značkách přehled HH

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.1.2009 16:15

V tomto jednoznačně souhlasím s Gl., neboť motor v ose je lepší pro muže - zápěstí na předním držadle, ovladatelnost, z toho vyplývá, že pro ženu to bude ještě větší výhoda. Mě osobně vůbec nevadí, když je uvedeno více možností a srovnání. Potom to tazatel může lépe porovnat. Komu se nelíbí alternativy v odpovědích, což zatím nikdy nebyl tazatel,  tak důvod si lze snadno domyslet. Ale osobně bych po vyzkoušení el. pil s motorem do strany jinou, než s motorem v ose nebral. Stačí to vyzkoušet tak na 2-3 m dřeva. Když nepoznáte rozdíl, tak si kupte ruční pilku, neboť asi taky nepoznáte rozdíl :)).  

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 22.1.2009 18:04

OK, pozriem sa aj na Dolmar,  mám to v jednej predajni spolu so Stihlom. S elektrikou som pracoval naposledy voľakedy pred 15timi rokmi aj to asi iba jeden deň, takže si už nespomínam čo na to hovorilo ľavé zápästie. V každom prípade ak je motor v osi podstatnou úľavou na ruky bude to tá pravá voľba. Predsa s pílou bude pracovať nežné stvorenie a nerád by som mu znechutil alebo sťažil už aj tak chlapskú prácu nesprávnou voľbou. Ďakujem všetkým za pomoc.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.1.2009 18:29

I pily s motorem v ose měly mouchy, ale postupně se vše zdárně vyřešilo. Např. rozběh pily byl prudký a došlo ke stranovému výkyvu pily. Omezením rozběhového proudu došlo k eliminaci nárazu do sítě i nepříjemnému cuknutí stranou. Další oříšek byl úhlový převod a nakonec došlo k ideálnímu skloubení silonového(levného) hnaného kola(dvojitá el. ochrana zároveň) a kvalitního kovového hnacího kola. Tento převod je tichý a má dlouho životnost. Systém motoru je navíc chráněn 3 ochranami od proudové přes třecí spojku na řetězovém kole po silonové kolo, které je snadné vyměnit, kdyby selhaly předchozí ochrany. Uhlíky jsou snadno zvenčí vyměnitelné, převody - ložiska jsou uložena v lehké kovové skříni. Dřívější modely měly méně chladících otvorů a byly jinak tvarované. Boční napínání pilu rozšiřuje a je vhodnější pro běžné krácení dřeva, než pro těsné řezy téměř rovnoběžně s lištou. Brzda zároveň vypíná přívod el., proto při zapnutí vypínače a nerozběhnutí motoru je třeba nejprve ověřit, zda není brzda vypnutá.   

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 22.1.2009 19:36

Ďakujem, zvážim Dolmar 2130A -  má síce o cca 0,6 kg vyššiu hmotnosť ale aj o 600W vyšší výkon v porovnaní s MSE 140. Cena je tiež veľmi slušná.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.1.2009 20:10

Zdravím ARBe, ač srdcem STIHLák, ten Dolmar v elektrice je sakra dobrý a štve mne, že ST. nemá přímý motor! Nedalo mi to (nedávno jsem to tu psal), vyzkoušel jsem a Jiří má jednoznačně pravdu! Ta má zápěstí jsou už jak 20 let staré kulové čepy a bylo to znát. Něžné ručce sice lépe sluší vše jiné něž pila, ale s motorem v ose bude lepší!

Radek

host - 90.168 (?), 23.1.2009 14:29

Je jenom dobrý ;-)  Aby byl sakra dobrý, tak by musel mít i nastavitelné čerpadlo. Řekl bych, že mazání je nastaveno tak, aby umazalo v suchém dřevu na celou lištu, bioolejem, nejdelší verzi lišty.   S krátkou lištou, slabým dřevem a olejem M6A to maže zbytečně moc a klidně by se mohlo seškrtit na polovinu... Ale to je jen piha na kráse, jinak můžu jen chválit :-)

Ad alternativy k výběru - pokud znám A, B a váhám co si vybrat, a pak někdo přijde že existuje i C, tak mi to nevadí (Asi to vadí prodejcům A B ;-). Spíš naopak, často objevím něco lepšího než původní výběr.   Gl.

host - 50.4 (?), 23.1.2009 15:00

Rozhodně bych doporučil přikoupit tlumiče hluku. Nechápu proč, ale mezi lidmi je zažítá představa, že elektrická pila je tichá?! Není tomu tak el.pila se pohybuje okolo 95 db (to je běžný rokový koncert, filharmonie dosahu i 110db) motorová pila má okolo 105 db!! Takže když budu řezat o půlnoci na dvorku tak mě sousedi mít rádi nebudou.

Anonym

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.1.2009 15:03

A já k tomu dodám, proč jen sluchátka, třísky také létají!! Takže, štítek se síťkou a sluchátky .

Radek

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 23.1.2009 16:08

Ďakujem za užitočné podnety od J.S.,Radka a ostatných, samozrejme že ju poučím aby bez okuliarov, rukavíc a aspoň štuplov do uší nerobila. Bol by som veľmi nerád keby si pri práci nejako ublížila, to by ma veľmi mrzelo, možno viac ako keby som si z nepozornosti vykonal niečo ja sám. Preto som chcel nejakú alternatívu, lebo píla sa mi zdá bezpečnejšia, skladnejšia a univerzálnejšia ako nejaký cirkulár bez kolísky, do ktorého chcela pôvodne investovať. To el. reťazovka bude lepšia alternatíva a nejakých 10% z ceny ešte vybavíme zľavu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz