Dolmar PS420c opakovaná závada nestartuje
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.63 (?) 19.7.2013 8:47
Zdravím, nejen Dolmar ale kromě Eco a Shindaiwa ani nic jiného. Standa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.196 (?), 31.7.2013 3:03
Zdravím, pokud mohu poradit-může být vadné zapalování. V mém případě PS-5000 jela jako drak, poté někdy odmítala startovat, jindy na drb a poté konec. Výměna zap. z 4605S /červená vs. šedá/ ukázala vad. zap. Po otevření zap. jsem zjistil vad. spoje-to je to bezolov. pájení. Zap. jsem nedokázal opravit neb při kuchání jsem utrh některé SMD součástky /vše je zalito /. Ačkoliv jsem elektronik nechci kuchat funkční zap. kvůli zjištění vad. součástek-máte někdo vad. zap,? V servisu Dolmar prý ještě vad.zap. neviděli-nevěřím při dnešní kvalitě výroby. A tu 420C mám taky a po roce bez užití nestartuje taky-neháže jiskru, zatím neřeším-není čas.
P.S.Ač můj příspěvek zavání proti D. chci zdůraznit, že zatím jinou značku nechci-spokojenost-mám jich 4 a jiné se kazí taky. Lada
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.245 (?), 31.7.2013 10:12
Ahoj Laďo zapalování se dá opravit doma, servisy mění. Nevěřím, že nemají moduly, v záruce se posílají do Německa většinou u nových řad. Zapalování se většinou projeví po 10min, pozor na bazarové nákupy. Ověření jiskry a elektriky je základ. Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 13.8.2013 11:36
Kdyby jste si koupil Husku nebo Stihla, ty chytaj na drc. S těma servisama máte recht, jděte do normálního značkového, pila jako pila a pokud tam bude šikovný mechanik, opraví to.
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.79 (?), 13.8.2013 12:15
Ale ale závady mají všecky pily. Pán půjčil pilu a teď řeší problémy. Do půjčení neměl problém.
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.251 (?), 24.8.2013 0:03
Tvrdě bych reklamoval opravu - buď to spraví, nebo vrátí prachy za práci a materiál i za cestovné k nim. Jestli neumí opravovat tak ať to vyřeší výměnou za novou pilu a tuhle si nechají. Dolmar je výborná značka, ale servis v ČR je opravdu bída. Holt makita jsou elektrikáři a dvoutaktům moc nerozumí, opravujou metodou pokus - omyl a na vaší pile se to učí. I v tom Brně - zjistili akorát stržené omezovače seřizovacích šroubů, ale kde je problém to jaksi nenašli. Pokud servisovat v ČR, tak asi opravdu u Stihlu nebo HQ - obecně u dobrého servisáka, pokud má přístup k dílům tak spraví všechno. Ale i u S+HQ jsou servisáci lepší a horší... Nebo to poslat přímo do Hamburku, možná to bude lepší než se s tim mordovat tu. Nebo ještě RAdekB, J.S. nebo někdo podobný... Napadá mě i možnost, že na novém karburátoru utáhli trysky na doraz a poškodili je = seřídit to už nejde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.123 (?), 24.8.2013 7:57
Teď jsem študoval manuál 335, no a řekl bych, že stěžovatel napřed uškodil sám sobě a potom si mohl uškodit jak z toho byl vytočenej a stal se z něj potížista. Byl jsem koupit strunu a vešel nějakej pán, místo pozdravu mě páneček předběhl a prodavač zasyčel už je tady zas. Když si vytvoříte takovou imič, jste v bídné situaci a právě každý řádek z manuálu stojí proti vám. Reklamoval jsem makitu ocasku, z vodřenýma ušima, tam jsou klausule nevhodné použití, přetěžování a však víte. Odešla elektronika vypínače a měl jsem co dělat to ukecat. Základ je, aby mašina nebyla dokřápaná a papír v ruce. Tady je pořád názor jedné strany, tak těžko někomu škodit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.168 (?), 6.9.2013 0:53
Tak pila prošla jiným servisem a hle startuje normálně jako dřív a dokonce se do ní nastěhoval zpátky starý karburátor který měl být dle autorizovaného servisu dolmar nepoužitelný a pila s ním teď jede jako dřív celou dobu byl problém v zapalovací cívce, tak jsem zvědav jak se k tomu autorizovaný servis postaví protože se mi tu teď doma valí jeden zbytečnej karburátor navíc a věřím tomu že oni ho nebudou chtít vzít zpět a vrátit mi peníze.
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.139 (?), 20.1.2014 19:23
Dobrý den,
asi mám stejný problém, proto se chci zeptat kolik stojí nová zapalovací cívka a kde se dá koupit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|