Dborý deň, prispievam asi po roku a niečo a aspon dúfam, že závada vynechávania motoru je už vyriešená.
Ale pekne po poriadku.Po porezaní asi 20 m dreva na polená sa závada stále objavovala.Navštívil som vychíreného srevisaka asi 20 km vzialeného - podotíkam nie je zmluvným servisakom dolmar.Asi po mesiaci my ju vráril - Premeral tlaky, vporiadku, vyčistil karburár 2 x utrazvukom, vporiadku, zaplovanie sa mu nezdalo ale na kolko nie je zmluvný servisákom mal som si ho zohnať sám.Pílu som zobral a odniesol do autorizovaného servisu - predajna kde som ju mal predtím v servise zrušená, majiteka zomrela - pri odovzdávaní som podrobne opísal prejav závady.Takže znova kontrola tlakov, na vyskúšanie výmenené zapalovanie, karburátor.Stále sa im to v servise prejavovalo.Došlo na rozobratie píly.A vida na pieste ryha širiká asi pol mm, hlboká asi mm a dlhá asi 2,5 cm prerušená asi na pol cm, kde sa to snažil niekto opravovať, z hora piestu nie je ryha vydieť, valec v poriadku.Po výmene piestu, krúžku, čepu a porezaní asi 5m dreva píla bez príznakov závady.
KONEČNE.