No vychazim z ceniku pil v dobe kdyz jsem ji kupoval ja - cca 7 let. Kupoval jsem tehdy Oleo-Mac pilu jen pro farmarske potreby - to znamena ne PROFI!! a stala me 15 tisic. STIHL ve stejne vykonove rade skoro jednou tolik a to bylo pro me rozhodujici. Necekal jsem zadny zazrak - nicmene provedl jsem s ni nekolik prorizek lesiku a casti LESU (za ucelem celosezoniho topeni). Za celou dobu zadna zavada a na to co porezala tak spokojenost. Cenik dnesnich pil nesleduji pac nemam duvod jelikoz ta moje stale reze. Nevim proto jak moc se ceny k sobe priblizuji, ale rozhodne nemuzu na tu znacku nadavat a ani ji nijak hanit. Pila se urcite vyplati kazdemu nenarocnemu uzivateli, ale pokud je cena srovnatelna se znackovou pilou - tak brat tu profi znacku, zde ale vyvstava otazka co stoji nahradni dil na takovou pilu.
ad. Servis - se servisem v provozovnach Mountfield osobne zadnou zkusenost nemam, pac jsem jej jeste nikdy nevyuzil. Mozna je to proto, ze si vsechno opravim radeji sam, nez abych cekal na servis. Mozna taky proto, ze se mi jeste nic nepokazilo (pila, sekacka) ;-)
ad. Zaruka - tohle vpodstate navazuje na odstavec o servisu. Duvodem proc se snazim opravit si sam je taky ten, ze tusim a je mi celkem jasne handrkovani se o uznani zaruky napriklad u takove veci jako je motorova pila. To ze lide jsou naivni a slepe veri tomu, kdyz jim nekdo nabidne zaruku X let je bohuzel jejich hloupost. Je to stejne jak u pneumatik. Take mate 2 roky zaruku, ale kdyz vam pneumatika praskne tak nastava expertiza, ktera vetsinou prijde s tim, ze vam zaruku neuznaji a dale se s vami bavit nebudou (zkusenosti z nakladni dopravy). Dovody pro tohle jsou jednoduche - mnoho faktoru, kterymi muzete zivotnost zarireni ovlivnit a toho samozrejme kazdy prodejce vyuziva a i ti profi. U profi je ale predpoklad, ze se zarizenim umi zakaznik pracovat a muze byt servis shovivavejsi.
Muj zaver je ten, ze Mountfield prodava techniku pro zahradkare. Od Hobby zarizeni se neda ocekavat stejnych vysledku jako od zarizeni urceneho pro profi sektor.