Naprosto souhlasím, neboť stejnou zkušenost udělalo několik profesionálů u nás. Zejména uvěřili těmto argumentům: 7 let záruky (to je v profi fantazie, kdo tomu ale uvěří je...) a potom jim byly pily prezentovány jako profesionální(956,962). Už jsem to uváděl dříve, jednu totálně vylágrovanou měl vystavenou po 8 měsících provozu v lese jeden náš prodejce pil. Majitel dělal hlavně slabší dřevo a dodržoval obsluhu a údržbu. Úplně se vydral nikasil, pokud tam nějaký byl a pila byla pouze použitelná, jako důkaz místo slibů. Tady se dost majitelů OM zlobí, že jim pily jedou a jsou spokojeni. Já jim tu spokojenost přeji. Ale už jsem několik OM dostal zadarmo, neboť jedině na součástky se dá použít pila, která je odrovnaná po několika měsících, záruka na to neplatí, oprava se nevyplatí. Známý přišel s OM 952 ze servisu, abych mu seřídil pilu. Tak jsem se ptal, když byl v servisu, proč mu pilu neseřídili. Já tam chodím jen z důvodu prohlídky, ale všechno doma udělám sám (filtry, řetěz, svíčka) a jen jim pilu dám na chvilku, aby naznali, že není nic třeba měnit a potvrdili mi záručák. Poprvé totiž platil téměř 1000,-Kč za to, že mu udělali na pile údržbu a výměnu dílů, které podle něho měly nařezáno 20 metrů dřeva. Tak je to s tou 7 letou zárukou. Osobně proti OM nic nemám, ale nepatří do výkonostní třídy špičkových výrobců motorových pil. Motorové kosy a křovinořezy jsou chváleny podstatně více, ale z pohledu spolehlivosti. Spotřeba, výkony a vibrace jsou také horší, což ale mnoho majitelů nedokáže posoudit a docenit.