Já to taky netušila - že jsou tu v okolí dudci Až si takhle jdu po chodbě, hodím okem do zahrady a po cestě si to vyšlapuje dudek jako nějaká slepice. Bylo to v roce 2007, pak dlouho nic a až letos ho vídám lítat přes zahradu, ale už nás nenavštěvuje, asi kvůli kočkám. Jen žluna. To je mimochodem také nádherný pták, já ani netušila, že u nás něco tak krásně barevného existuje. Když byl ještě rozestavěný dům a my bloumali kolem, tak sedla na římsu a koukala ze tří metrů na nás zvědavá a celkem oprsklá Já valila oči a ani nedýchala, jen jsem si ji prohlížela, jak je krásná...Myslela jsem, že snad někomu ulítnul papouch! Teď už léta navštěvuje zahradu pravidelně - bydlí v okolí, je slyšet její typický křik. Jen je problém všechny je fotit, většinou je to přes okno a s velkým přiblížením, tudíž dost nekvalitně. Já už si musela pořídit i encyklopedii, na všechnu tu zvířenu, abych se v nich trošku zorientovala A letos poprvé se do okolí přistěhovaly i žlůvy, vidím prolétat kolem - stejně jako ty dudky. Ty jsou tak křiklavě žluté, že je člověk před stromy nepřehlédne