Světlušky 2011

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 162.49 (?) 
28.9.2011 22:01
Po čase se zase ozývám s aktuálním příspěvkem k tématu: dnes večer jsem kosil na zahradě přerostlou :-(trávu. Už za hustého šera kolem 20. hodiny jsem zavíral zadní vrátka ke kompostu a hle: z řídké, nízko posekané trávy kolem branky na mne svítilo asi deset světýlek. A to bylo asi na 10 m2. Taková "odměna" po večerní námaze s kosou. Josef.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 64.226 (?), 28.9.2011 22:35
P.Josefe to Vám závidím já už neviděla světlušku aspoň dvacet let.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 28.9.2011 22:59

Reaguju i na tu vedlejší diskusi - Děkuju pane Josefe... hlavně ať nám zdraví slouží a těch svých,,malých radostí" si ještě užijem dosytosti 

Světlušky teďka, v takové zimě ještě?? Večer už se strašně rychle chladí, já šla se psy domů taky už potmě a zima mi byla fest a že by mne napadlo koukat po světluškách - to vážně ne (popravdě takhle potmě koukám spíš kdo mne kde veme klackem  ) já myslela, že lítají jen tak v polovině léta - to jsem je viděla denně (tedy spíš,,večerně"? )

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 162.49 (?), 28.9.2011 23:08
Nyní opravdu nelétají. Jsou to buď samičky (nevím, jestli jsou v tuto dobu ještě naživu) anebo larvy. nezkoumal jsem to. Nechtěl jsem je rušit, zvedat je z trávy a brát je na světlo, abych viděl (jen pro svůj vlastní plezír), co jsou vlastně zač. Josef.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 28.9.2011 23:28

Jestli si vzpomenu, tak zkusím zítra k večeru taky kouknout po zahradě - ale je už posekaná dost na nízko... snad až vzadu, kolem plotu a dál do,,divočiny" - jestli tam tedy něco svítí...

Jinak mimo tohle téma: odhalila jsem mazaného krtka  Z brambořiště, kde je teďka vysazená svazenka na zelené hnojení, se nenápadně přesunul ke kompostéru. Těsně ke kompostéru. A já ráno koukám a ta nejnovější krtina je už pod prkna, která ho uzavírají. Že on vyčůránek, vlezl do toho kompostéru a tam se může cpát,,kaliforňankama" až k prasknutí  Dobře tedy udělal, protože jeho dva předchůdce, jsem našla ulovené na trávníku před domem  psiska ho vykopala (nebo snad vyčíhnula kočka?) Do trávníků neleze, drží se jenom vzadu, v zeleninových záhonech a to mi nijak nevadí... jeden krtek mi tolik škody zase nenadělá... a je to tak krásné zvířátko!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz