Sousedka klepna

host - 223.2 (?)
20.6.2009 23:24

Taky se musím přidat.

Je to strašná doba, kdy každý bojuje o svůj životní prostor. Pro jednoho to je výměra pozemku, pro jíného ještě suverenita po jeho okolí (myšleno oboustranně). Taky máme povedený sousedy, jeden si přebíjí kóty o metr k nám do pozemku, tak že plastový vrch kóty je rozmodelovaný od kladívka a opovažte se mu něco říct a to platí i pro geodeta. No a druhý soused je asi úchyl protože si pravidelně z okna nechává natáčet soukromí našeho dvorku na kameru a sám si svoje soukromíčko kryje plotem. S takovými lidmi se jednat nedá (jedině nezákoně  -  na což zřejmě spoléhají). Jedno vím, ale jistě, kdyby měli starostí víc než dost, tak by problémy nebyly.          H.T.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 3.6.2009 7:27

Radouš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (257) - 130.20 (?), 3.6.2009 7:32

Hranice mezi "normálním" jednáním a neomaleností je velmi subjektivní a člověk někdy má na druhé jiné měřítko, než na sebe. Nevadí mi sbírání šišek ze sousedovy borovice, která větvemi zasahuje nejméně tři metry nad můj pozemek, nevadí mi ani jeho dvoumetrová hranice dříví na hranicích pozemků a pak mne překvapí, když jeho staré matce vadí hortenzie, pečlivě stříhaná tak, aby nelezla do pletiva, držícího pohromadě už jen silou vůle. A po přestěhování hortenzie se ukázalo, že asi spíše vadilo naše nové auto. Někdy je jednální až na hranici duševní úchylky a člověk pak musí pochopit, že ten druhý za to asi ani nemůže. Takže se ani nedivím snaze o technické opatření. Jdu-li večer po veřejném chodníku a pohybové čidlo na rodinném domku způsobí rozsvícení reflektoru u domovních dveří, beruto jako věc majitele. Obdobně, jen s vyřazením fotobuňky bych řešil signalizaci pohybu na svém pozemku, nedopatřením zachycující i pozemek přilehlý. Ale jen v případě, že jde o extrémní, neomalené chování a ne snahu o sousedský kontakt, ale to je už na Vašem posouzení. A berte v úvahu, že snad není nic horšího, než až za hrob rozhádaní sousedi, ta trocha tolerance často stačí, aby k tomu nedošlo.

host - 242.219 (?), 4.6.2009 0:02
existuji cidla ktere se rozezvoni nebo zacnou piskat nebo ve tme se rosviti

host - 122.179 (?), 3.6.2009 7:38

Motto: Dneska jsi tak úspěšný a nemáš strach,
žádný hřebík netlačí tě v botě,
zítra budeš opuštěný starý brach,
zítra budeš úspěšný kůl v plotě.

Mění se jen čas, naše vlastnosti ne. 

Dík za nádherné motto.   AB

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 128.44 (?), 2.6.2009 19:57

Máte recht. Jen bych dodal, že mi trochu vadí probírání takových věcí v internetové diskusi. Nikdo z diskutujíchích totiž nemá možnost objektivně posoudit, jak to doopravdy je. Mělo by to prostě zústat za tím plotem.

host - 16.190 (?), 3.6.2009 7:56

Rozhádaní sousedi jsou nepříjemní i pro okolní sousedy.Občas při mimořádných okolnostech dělám prostředníka mezi znesvářenými sousedy....Řekní jí, že.. vyřídím vzkaz a..odpověz jí, že.. :Tím si beru na sebe jejich starosti a mám z toho "žaludeční vředy". Vadí mi to. Lepší by bylo, kdybychom si všichni sedli u kafe nebo u deci vína.

host - 108.97 (?), 20.6.2009 18:34

v paneláku jsme měli sousedku na patře. Jakmile k nám někdo přijel, vyběhla na chodbu a začala čistit boty. Bylo to trapné nám, ne jí. To je základní premisa všech prudičů.

Moji rodiče na vsi byli vláčeni po obci za to, že si dovolili narovnat dřevěný plot, který postavil soused, a který se přes všechny výzvy k nápravě postupně začal sklánět na jejich pozemek. To jste měli vidět šílenství a hysterický záchvat tehdy asi třicetiletého souseda, když zjistil, že můj táta si dovolil sáhnout na JEHO plot a následně vkročit asi půl metru a na pět minut na jeho pozemek! Řval, že na něj pošle policii. Po čase odjeli rodiče na dovolenou a když se vrátili, seznali, že soused stačil mezitím postavit nový plot (tehdy to ovšem nešlo bez stavebního povolení, natož bez souhlasu účastníka řízení - nic z toho soused neměl) - s betonovým soklem. Přitom postavil jen ten sokl, na sloupky jaksi nezbylo. Bylo jasné, že po celou dobu stavby se soused pohyboval naprosto bez zábran po cizím pozemku - tedy po pozemku rodičů. Sešlapaná tráva, zbytky materiálu. Táta z toho byl paf, ale zašel za sousedem poprosit, aby aspoň stavbu dokončil, protože jinak jim bude neustále utíkat pes. Jak myslíte, že to skončilo? Víc než rok trval stav, kdy soused brzdil postavení sloupků a natažení pletiva. Táta nakonec vzal rozum do hrsti a postavil paralelní plot na svém pozemku - čímž se okradl o prostor, zabetonovali sloupky, natáhli pletivo a přerušili se sousedem veškeré styky :-(

host - 122.179 (?), 20.6.2009 20:53

Soused si dovolil tolik, kolik mu dovolovaly obecné mravy.Pokud by věděl, že narazí na ruku zákona nekompromisním postupem úřadu a úředníků, pak se určitě choval zdvořileji.U stavby obyčejného plotu má vždy předcházet dohoda zúčastněných stran a když to nejde,musí nestranně rozhodnout úřad.

preclik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (129) - 223.70 (?), 20.6.2009 22:09

No jo - říkáte "musí zakročit úřad". Myslím, že v tom je právě ten problém. Úřady moc nespěchají s nápravou. Mám zkušenost, že slušný člověk na úřadě moc neznmůže. Zato ten, který kašle na jakékoli nařízení, dělá si co chce a je drzý a arogantní má dost často navrch. Úřady s ním nic nezmohou. Možná mu něco nařídí a tím to končí. Když neposlechne, úřady dál nekonají.

host - 223.2 (?), 20.6.2009 23:24

Taky se musím přidat.

Je to strašná doba, kdy každý bojuje o svůj životní prostor. Pro jednoho to je výměra pozemku, pro jíného ještě suverenita po jeho okolí (myšleno oboustranně). Taky máme povedený sousedy, jeden si přebíjí kóty o metr k nám do pozemku, tak že plastový vrch kóty je rozmodelovaný od kladívka a opovažte se mu něco říct a to platí i pro geodeta. No a druhý soused je asi úchyl protože si pravidelně z okna nechává natáčet soukromí našeho dvorku na kameru a sám si svoje soukromíčko kryje plotem. S takovými lidmi se jednat nedá (jedině nezákoně  -  na což zřejmě spoléhají). Jedno vím, ale jistě, kdyby měli starostí víc než dost, tak by problémy nebyly.          H.T.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz