Rady ohladne upravy travnika

host - 91.178 (?)
11.5.2013 19:51

Určitě máte důvod mít kvalitní trávník.Mi připadají takové sterilní a zbytečně prácné.Já jen sekám.Na jaře mám trvník plný sedmikrásek, sněženek,krkusu, narcisů,petrklíčů, potom česnek, pampelišky(ty sekám než odkvetou)Vnoučata stáví stany, hrají fodbal, Pod strmy krásný mech.Ten se navíc nemusí kusit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 204.248 (?), 9.1.2012 20:10, zobrazeno: 3459x

Vsetkych vas zdravim, a zaroven Vas chcem poprosit o Vase napady, rady a odporucania.

Po dlhsej dobe sme sa rozhodli upravit nas travnik, ktory ma rozlohu cca 400m2

V com potrebujem poradit?

travnik je kombinaciov peknej travy cca 30 percent a zvysnych 70 percent tvoria rozne buriny, pupavy atd, travnik skor vyzera ako luka :) Ked sa pokosi je pekna, avsak chcel by sol dosiahnut aby sa v mojej zahrade zmenila luka na skutocny travnik.

viete mi poradit ako na to, do coho mam investovat, ako na to...

dakujem za vas cas a rady :)

host - 228.6 (?), 10.1.2012 12:00

selektívny herbicíd a dosiať

host - 18.66 (?), 4.2.2013 14:27

ahoj mel jsem stejny problem jako ty ale nechal jsem si dovezt kvalitni hlinu a na cerstve posekany pozemek jsem ji nechal rozhrabat a pockal jsem na to az bude mrholit ne prset a zacal jsem zasevat travni semeno a ted uz muzu hrat na zahradce golf super poradili mi to kamaradi a neveril jsem ze to bude fungovat.funguje to a sem rad

host - 91.178 (?), 11.5.2013 19:51

Určitě máte důvod mít kvalitní trávník.Mi připadají takové sterilní a zbytečně prácné.Já jen sekám.Na jaře mám trvník plný sedmikrásek, sněženek,krkusu, narcisů,petrklíčů, potom česnek, pampelišky(ty sekám než odkvetou)Vnoučata stáví stany, hrají fodbal, Pod strmy krásný mech.Ten se navíc nemusí kusit.

m@rten - (40) - 156.194 (?), 11.5.2013 22:04

No nic lehkého Vás nečeká. Možností je projezdit nic moc trávník skrz na skrz vertikutátorem a pak dosadit kvalitní semeno-někde to doporučoval Wolf Garten, nebo herbicid, pak skopat a nasadit novou trávu-ale je to pořádná makačka a nebo plečku do ruky a pořád plet a dosévat :). 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz