Rady ohladne upravy travnika

host - 18.66 (?)
4.2.2013 14:27

ahoj mel jsem stejny problem jako ty ale nechal jsem si dovezt kvalitni hlinu a na cerstve posekany pozemek jsem ji nechal rozhrabat a pockal jsem na to az bude mrholit ne prset a zacal jsem zasevat travni semeno a ted uz muzu hrat na zahradce golf super poradili mi to kamaradi a neveril jsem ze to bude fungovat.funguje to a sem rad

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 204.248 (?), 9.1.2012 20:10, zobrazeno: 3458x

Vsetkych vas zdravim, a zaroven Vas chcem poprosit o Vase napady, rady a odporucania.

Po dlhsej dobe sme sa rozhodli upravit nas travnik, ktory ma rozlohu cca 400m2

V com potrebujem poradit?

travnik je kombinaciov peknej travy cca 30 percent a zvysnych 70 percent tvoria rozne buriny, pupavy atd, travnik skor vyzera ako luka :) Ked sa pokosi je pekna, avsak chcel by sol dosiahnut aby sa v mojej zahrade zmenila luka na skutocny travnik.

viete mi poradit ako na to, do coho mam investovat, ako na to...

dakujem za vas cas a rady :)

host - 228.6 (?), 10.1.2012 12:00

selektívny herbicíd a dosiať

host - 18.66 (?), 4.2.2013 14:27

ahoj mel jsem stejny problem jako ty ale nechal jsem si dovezt kvalitni hlinu a na cerstve posekany pozemek jsem ji nechal rozhrabat a pockal jsem na to az bude mrholit ne prset a zacal jsem zasevat travni semeno a ted uz muzu hrat na zahradce golf super poradili mi to kamaradi a neveril jsem ze to bude fungovat.funguje to a sem rad

host - 91.178 (?), 11.5.2013 19:51

Určitě máte důvod mít kvalitní trávník.Mi připadají takové sterilní a zbytečně prácné.Já jen sekám.Na jaře mám trvník plný sedmikrásek, sněženek,krkusu, narcisů,petrklíčů, potom česnek, pampelišky(ty sekám než odkvetou)Vnoučata stáví stany, hrají fodbal, Pod strmy krásný mech.Ten se navíc nemusí kusit.

m@rten - (40) - 156.194 (?), 11.5.2013 22:04

No nic lehkého Vás nečeká. Možností je projezdit nic moc trávník skrz na skrz vertikutátorem a pak dosadit kvalitní semeno-někde to doporučoval Wolf Garten, nebo herbicid, pak skopat a nasadit novou trávu-ale je to pořádná makačka a nebo plečku do ruky a pořád plet a dosévat :). 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz