Pozdní jarní mrazy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JirkaXDU - (6) - 42.56 (?), 18.5.2012 15:27
Centrální Morava 270 m.n.m. - lehce popálená meduňka. Jinak nic. Přísady paprik, rajčat, dýně a různých jiných bylin budu dávat na záhon až zítra. Kolik bylo brzy ráno stupňů nevím, protože se doléčuju po střevní chřipce a spal sem spánkem spravedlivých až do sedmi :-) Po té sedmé tu bylo cca. 6 stupňů nad.
J.
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.250 (?), 18.5.2012 15:54
Tak u nás peckoviny, ořešák a hrozny ze sta procent v čudu, jablka a hrušky tak 95% zmrzlé, něco přeživšího se dá najít na rybízu a angreštu. Mladé výhony malin taky zmrzlé. Venku zatím nic teplomilného ze zeleniny zatím vysázeno nemáme. Vlastně akorát dýně, a tam je tak třetina zmrzlá. Vše se uvidí po nejakém čase, zda mezi listy něco nezůstalo. Jediné co se zdá být v pořádku je muchovník a kamčatské borůvky.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 18.5.2012 16:07
Tak u nás v Brně (zahrada cca 250 mnm) se pohybovaly teploty kolem nuly, na stromech (ořešák, meruňky, slivomě, višně) jsem žádné škody nezaznamenal. Sousedka, která vysadila ven rajčata ve středu jich měla jen pár poškozených mrazem. Sousedi z druhé strany část rajčat poškozených a popálené brambory. Já jsem rajčata sázel dnes a zítra budu sázet papriky a cukety.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.178 (?), 18.5.2012 19:05
Místek -2.brabory v čudu.astatní se teprve pozná
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 166.3 (?), 18.5.2012 14:15
dnešní ráno už nevrátíme, ale co ZÍTRA?
marně se po tom snažím dopídit, ale předpověď v televizi se zatím o mrazíkách zmiňuje tak nějak neurčitě, asi to pro ně není podstatné jako pro nás zahrádkáře...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|