Pochlubte se svojí zahrádkou

skol - (3) - 104.113 (?)
26.7.2011 19:18
Těžba u nás probíhá asi tak jako všude, rozhodně ale ne intenzivní. Holin se nebojím, ten nejbližší porost na horizontu před loukami je neudržovaná strž plná "bordelu", který sem všichni z dědiny vyváželi s plaňkami třešní a rozpadenými vrbami, my jsme se stali jejími novými majiteli a snažíme se ji postupně upravovat a hlavně vyčistit. Navíc jsme v odlehlejších částech zahrady vysazovali pouze místní dřeviny a všechny ty javory, břízy, lípy a opravdu parádní dub kosterák zdárně rostou a časem nám udělají horizont vlastní. Aspoň doufáme.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 25.7.2011 22:30

Dobrý večer. Nečekal jsem tak rychlou reakci. Mám zato, že je to kosatec sibiřský /Iris/. Je to zákonem chráněná rostlinka. Prostě jsem ji kousek ukrojil v místě přebytku a přinesl jsem ji pod břízy. Veškerá péče- roste to samo. Je to naprosto bezúdržbová záležitost . Je to jednoduché a krásné. Zdeněk

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 26.7.2011 8:34

Dobrý den Zdeňku, to je opravdu nádhera! Modré barvy totiž v zahradách není nikdy dost. Také máme rádi spíš "džungly" než uhlazené záhony a tak se snažím o divočejší anglickou zahradu. Marcela

host - 104.113 (?), 26.7.2011 9:55
Taky se mi nejvíce líbí přírodní styl a irisy s břízami fakt nemají chybu. My jsme začínali bez vzrostlých stromů na základech a rumišti po bývalé slepičárně, ale s úžasným výhledem do kraje. Po 25 letech života v paneláku, bez vztahu k hroudě a jakýchkoliv znalostí flóry. Terénní úpravy, jezírka a páteřní výsadbu dělala firma, okolí domu a květinovou úpravu jsme si už dělali sami. Milujeme na svou zahradu a stala se nám doslova vášní, rádi sekáme trávu, rádi plejeme, rádi v ní večer procházíme a pozorujeme její život a změny. Hana

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 26.7.2011 12:54

Dobré odpoledne Hano, pro mě je zahrada doslova "koněm". Nadávám, že toho je hodně a přitom tam tak ráda pracuji doslova do úmoru. A jak píšete Vy, pak mě moc těší pohled na tu všechnu tu krásu... Na Vašem obrázku je krásné kamenné koryto. Marcela

skol - (3) - 104.113 (?), 26.7.2011 15:38

Nějak se mi vložil jen poslední obrázek, snad teď po registraci projdou všechny. Koryto bylo už dlouho mým velkým přáním, letos na jaře se nám ho podařilo sehnat, dovézt na zahradu a s láskou osázet.

začátek
začátek
po pěti letech
po pěti letech
naše radost
naše radost

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 26.7.2011 16:01

Hmm, tak tu vodu Vám opravdu "závidím", je to nádhera! Máme zahradu velikou, ale v terénu, takže přání menšího jezírka, aby na něj bylo vidět při pobytu na zahradě je téměř nereálné. Opravdu to máte moc hezké a nedivím se, že jste na to náležitě pyšní. Marcela

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 26.7.2011 18:16

Hanko, Vaše jezírko a výhled ze zahrady - to je krása! My máme podobné, i když ne až tak upravené, trochu,,divočejší"styl. Jinak jsem si říkala, že ta krajina je podobná jako u nás, ale Vaše jméno tomu nenasvědčuje  Ještě se zeptám: u vás neprobíhá intenzivní těžba lesů, jako tady u nás, na slovenské hranici? Nebojíte se, že se jednou dočkáte toho, že uvidíte jen a jen mýtiny? Já z toho už mám málem noční můry. Každá moje cesta k lesu, končí,,slzavým údolím" 

skol - (3) - 104.113 (?), 26.7.2011 19:18
Těžba u nás probíhá asi tak jako všude, rozhodně ale ne intenzivní. Holin se nebojím, ten nejbližší porost na horizontu před loukami je neudržovaná strž plná "bordelu", který sem všichni z dědiny vyváželi s plaňkami třešní a rozpadenými vrbami, my jsme se stali jejími novými majiteli a snažíme se ji postupně upravovat a hlavně vyčistit. Navíc jsme v odlehlejších částech zahrady vysazovali pouze místní dřeviny a všechny ty javory, břízy, lípy a opravdu parádní dub kosterák zdárně rostou a časem nám udělají horizont vlastní. Aspoň doufáme.

host - 182.227 (?), 27.7.2011 14:45
Konvalinko ono to s tím kácením není tak horké.Já už jsem to někde psal.U nás již mnoho staletí nemáme pralesy.A jak porost stromů dosáhne mýtní věk, tak se jednoduše vykácí.Je to to samé, jako kdybyste po zemědělcích chtěla, aby nekosili každoročně louky.Nebojte, bydlíte v chráněné oblasti a lesáci Vám určitě nové stromky zasázejí do roka.A teď smrkovou monokulturu již nevysází.Nasadí smíšený les a ve vrchních partiích převážně buk, který tam rostl vždycky.P

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 31.192 (?), 29.7.2011 18:01

moje denivky..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024