Pochlubte se svojí zahrádkou
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?) 26.7.2011 18:16
Hanko, Vaše jezírko a výhled ze zahrady - to je krása! My máme podobné, i když ne až tak upravené, trochu,,divočejší"styl. Jinak jsem si říkala, že ta krajina je podobná jako u nás, ale Vaše jméno tomu nenasvědčuje Ještě se zeptám: u vás neprobíhá intenzivní těžba lesů, jako tady u nás, na slovenské hranici? Nebojíte se, že se jednou dočkáte toho, že uvidíte jen a jen mýtiny? Já z toho už mám málem noční můry. Každá moje cesta k lesu, končí,,slzavým údolím"
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.113 (?), 26.7.2011 9:55
Taky se mi nejvíce líbí přírodní styl a irisy s břízami fakt nemají chybu. My jsme začínali bez vzrostlých stromů na základech a rumišti po bývalé slepičárně, ale s úžasným výhledem do kraje. Po 25 letech života v paneláku, bez vztahu k hroudě a jakýchkoliv znalostí flóry. Terénní úpravy, jezírka a páteřní výsadbu dělala firma, okolí domu a květinovou úpravu jsme si už dělali sami. Milujeme na svou zahradu a stala se nám doslova vášní, rádi sekáme trávu, rádi plejeme, rádi v ní večer procházíme a pozorujeme její život a změny. Hana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skol - (3) - 104.113 (?), 26.7.2011 15:38
Nějak se mi vložil jen poslední obrázek, snad teď po registraci projdou všechny. Koryto bylo už dlouho mým velkým přáním, letos na jaře se nám ho podařilo sehnat, dovézt na zahradu a s láskou osázet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 26.7.2011 18:16
Hanko, Vaše jezírko a výhled ze zahrady - to je krása! My máme podobné, i když ne až tak upravené, trochu,,divočejší"styl. Jinak jsem si říkala, že ta krajina je podobná jako u nás, ale Vaše jméno tomu nenasvědčuje Ještě se zeptám: u vás neprobíhá intenzivní těžba lesů, jako tady u nás, na slovenské hranici? Nebojíte se, že se jednou dočkáte toho, že uvidíte jen a jen mýtiny? Já z toho už mám málem noční můry. Každá moje cesta k lesu, končí,,slzavým údolím"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skol - (3) - 104.113 (?), 26.7.2011 19:18
Těžba u nás probíhá asi tak jako všude, rozhodně ale ne intenzivní. Holin se nebojím, ten nejbližší porost na horizontu před loukami je neudržovaná strž plná "bordelu", který sem všichni z dědiny vyváželi s plaňkami třešní a rozpadenými vrbami, my jsme se stali jejími novými majiteli a snažíme se ji postupně upravovat a hlavně vyčistit. Navíc jsme v odlehlejších částech zahrady vysazovali pouze místní dřeviny a všechny ty javory, břízy, lípy a opravdu parádní dub kosterák zdárně rostou a časem nám udělají horizont vlastní. Aspoň doufáme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 27.7.2011 14:45
Konvalinko ono to s tím kácením není tak horké.Já už jsem to někde psal.U nás již mnoho staletí nemáme pralesy.A jak porost stromů dosáhne mýtní věk, tak se jednoduše vykácí.Je to to samé, jako kdybyste po zemědělcích chtěla, aby nekosili každoročně louky.Nebojte, bydlíte v chráněné oblasti a lesáci Vám určitě nové stromky zasázejí do roka.A teď smrkovou monokulturu již nevysází.Nasadí smíšený les a ve vrchních partiích převážně buk, který tam rostl vždycky.P
|
|
|
|
|
|
|
lea. - Stříbrný Zahrádkář (459) - 31.192 (?), 29.7.2011 18:01
|
|
|
|